Több helyszínen

2022.08.22. 16:20

Vasárnapig tart a fúvós fesztivál

A XVII. Nemzetközi klarinét, szaxofon és tárogató tábor dunaföldvári Beszédes József Általános Iskolában tartott megnyitójával vasárnap kora délután megkezdődött a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál.

Gazsó Rita

Vasárnap megkezdődött a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál. (Fotó: MW)

Szomorú hír, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt rögtön az első napi madocsai program elmaradt. Baksa Ferenc, a település polgármestere elmondta, vasárnap kora délutántól éjjel folyamatosan esett, így nem tudták megtartani a teljes egészében szabadtérre tervezett programot.

Kovács Zalántól, a fesztivál szervezőjétől megtudtuk, a többi helyszínen zavartalanul folynak majd a programok. Így ma este, Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Közponban a Fesztivál nyitókoncert is, amelyen szólistaként fellép Kiss Gy. László, Klenyán Csaba, Kovács Zalán László és közreműködik a Paksi Városi Vegyeskar.

Kedden a Szolnoki Légierő Zenekara ad koncertet a  Dunaföldvári Várban, szerdán a Nemzetközi klarinét, szaxofon és tárogató tábor tanárai adnak koncertet a  Beszédes József Általános Iskolában. A következő napokban Dunaföldváron, Györkönyben, Gerjenben és Dunaszentgyörgyön is lesznek programok. Az esemény vasárnap, a Duna túloldalán, Kalocsán zárul a  Kalocsai Fúvószenekar koncertjével.

A kísérőprogramokról további információt a fuvosnapok.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában