Könyvbemutató

2022.09.30. 09:30

Filozófiáról, zenéről is szól az új kötet

Egy különleges, témáját illetően korszakalkotó kötet bemutatója zajlott szerdán délután Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

Sz. L.

Prof. dr. Szécsi Gábor, a könyv egyik szerkesztője (Beküldött fotó)

Három professzor, dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE KPVK intézetigazgatója a gazdaságfilozófia, dr. Boros János, a Filozófia Doktori Iskola vezetője a művészetfilozófia, és dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja, a nyelvfilozófia tudósa szerkesztették a XXI. századi narratívák című könyvet. Ebben, a jelenkor elvárásainak megfelelően, a különféle tudományos területek képviselői egyesítették a fogalmakat, igyekezve eltüntetni a tudományágak közötti határokat. 

A könyv alcíme Tanulmányok a filozófia, a művészet és a gazdaság metszéspontján, s mivel minden tudomány a filozófiából fejlődött ki, most is az teremtheti meg az egyes szakmai műhelyek együttműködését. A könyvben szereplő tanulmányok szólnak a művészet, a hagyomány, a filozófia kapcsolatáról, és arról, hogy milyen szerepe van ebben a korszerű információáramlásnak, s a zenének. 

A könyvbemutatón részt vett mint szerző, Bogányi Gergely, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a PTE Filozófia Doktori Iskolájának hallgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában