Kiállítás

2022.09.19. 09:30

Grafittól az ecsetig vezetett a festő útja

Laki Erzsébet festményeiből nyílt tárlat a közelmúltban Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban.

F. E.

Laki Erzsébet egyik képe (Beküldött fotó)

– A festményeket a művelődési központ ablakaiba függesztettük ki, és egészen szeptember végéig lesznek láthatók. A kiállító művei jövő tavasszal az emeleti galériánkban is megtekinthetők lesznek – tájékoztatta lapunkat Erményi Barbara, kiállításszervező.

– A festéssel azóta van időm foglalkozni, amióta nyugdíjas lettem. Annak idején a két gyermekem mellett legfeljebb tányérokat tudtam festeni, amelyek viszont nagy népszerűségnek örvendtek a barátok és rokonok körében – emlékezett vissza Laki Erzsébet. – Amikor 2004-ben először kezdtem el komolyabban foglalkozni a festéssel, akkor olajjal kezdtem, és főként tájképeket, csendéleteket készítettem, mára azonban megtanultam az akrillal is dolgozni és elkezdtem portrékat festeni. Jelenleg Bonyhádon többféle stílusú képem látható, a tájképtől a portrékig szinte minden. 

Az alkotó gimnazista éveiben kizárólag grafitképeket készített, elmondása szerint akkor még nem gondolta, hogy valaha festeni fog. Az iskolaújságba készített rajzokat olyan filmsztárokról, mint Paul Newman. Mostani, bonyhádi kiállítása már a harmincötödik önálló tárlata. Tagja a Bárka Művészeti Szalonnak és a Cserhát Művész körnek. Munkáját Aranyecset-díjjal, Art Arany Képzőművészeti Nagydíjjal és Képzőművészeti Különdíjjal ismerték el eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában