Világom

2022.09.09. 18:10

Több évtizedes munkáját mutatja be a kiállítás

Ágoston-Papp Mónika állította ki műveit a Solymár Imre Városi Könyvtárban. Az országszerte ismert keramikus tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének is.

Farkas Eszter

Országszerte ismert művész képeit tekinthetik meg Bonyhádon. (Fotó: Máté Réka)

– Két éve élek Murgán életvitelszerűen, és tizenkét éve van kötődésem Tolna megyéhez. Eleinte csak nyaralni jártunk Murgára. Bonyhádon ez volt az első kiállításom, pár évtizede Szekszárdon voltak láthatóak a képeim – mondta el a keramikus. Elmondása szerint sokféle stílusban és formavilágban alkot, igyekszik a szakmán belül mindent megvalósítani.

– A hétköznapi használati tárgyaktól kezdve a bögréktől a tányérokon át a cserépkályhákig, valamint és az oltárképeket és nagyobb figurákat is szívesen elkészítek. Szeretném a legtöbb területen kipróbálni magam.

Műveit láthatták korábban többek között Sopronban, Budapesten több galériában, Bicskén és Szekszárdon, de 2016-tól adventkor a Pécsi Székesegyházban látható minden évben az általa készített betlehemes szoborcsoport is. A Budapesti Zugligeti Szent Család templom falait ékesíti egy négy és fél négyzetméteres oltárkép Mária mennybemeneteléről, amit szintén ő készített.

– Amellett, hogy a szakrális témák örök érvényűek, közel állnak hozzám, és úgy gondolom a hétköznapi ember életében is sokszor iránymutatóak lehetnek. Bonyhádon jelenleg vallási témájú képei és elmondása szerint saját világát bemutató, kissé mesés, misztikus művei láthatóak.

– A megnyitón szép számmal jelentek meg a művészre és a művészeti ágra kíváncsi látogatók, akik betekintést nyerhettek Mónika csodálatos világába. A kiállítást Liebhauser János nyitotta meg – tájékoztatta lapunkat Golubar Katalin, könyvtáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában