Hangverseny

2022.09.26. 17:00

Zsoltárok és dicséretek zengtek Nagydorogon

A Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes a Nagydorogi Református Egyházközség meghívására önálló hangversenyt adott a település református templomában.

TN

A Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes Nagydorogon énekelt (Beküldött fotó)

A nyitóáhítatot Nagytiszteletű Surányi Réti Katalin, a gyülekezet lelkipásztora tartotta a 105. zsoltár válogatott versei alapján. Az igehirdető a szépszámú hallgatóság szívére helyezte a hálaadás mindennapjainkban megmutatkozó lehetőségét.

A Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes egyházzenei hangversenyének műsorában Gárdonyi Zoltán, Gustav Nordquist, Bárdos Lajos, Félix Mendelssohn Bartholdy, Cesar Frank, Josh Groban, Bedrich Smetana, Tillai Aurél és Jeremiah Clarke művei hangzottak el. Szólót énekelt Pintér Gabriella énekművész, kísért Lozsányi Tamás orgonaművész. A kórust Naszladi Judit alapító karnagy, református kántor vezényelte.

A közel három évtizede szolgáló Gárdonyi Zoltán Református Együttest Lemle Zoltán alapította még 1994 tavaszán. A KÓTA és Csokonai Vitéz Mihály Alkotói-díjas református lelkipásztor úgy gondolta, örömmondó békekövetként szolgáljanak – elsősorban – Tolna megye református gyülekezeteiben. Ez vezérelte a kórust megalakulása kezdetén és teszi ezt mind a mai napig – mondta el lapunknak Naszladi Judit karnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában