1956.

2022.10.21. 21:15

A magyar csodára emlékeztek a tolnaiak

Az 1956-os forradalom és szabadságharc maga volt a csoda – fogalmazott Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere az október 23-i ünnep alkalmából.

Steinbach Zsolt

Az '56-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Tolnán

Fotó: Makovics Kornél

Tolnán pénteken délután rendezték az ünnepséget a Hősök terén. A műsort idén is a helyi gimnázium – Schneider Zsuzsanna és Dudai Gabriella pedagógusok vezette – színjátszó köre szolgáltatta. Előadásuk az Ima Magyarországért címet viselte, amelyben elhangzott Jókai Anna azonos című költeménye és a Magyarország című dal is gitárkísérettel.

Ünnepi beszédében a polgármester szólt arról, hogy az 56-os történések megértéséhez tudni kell: a második világháború után a szovjet mintára működő államgépezet olyan viszonyokat teremtett, ami ellen fel kellett lépni, különben teljesen elveszik az ország. Az ’56-os hősök magasra tették a lécet, biztosították nekünk a szabad jövőt. Nekünk pedig ma az a közös felelősségünk, hogy a következő nemzedékre élhető és független Magyarországot hagyjunk.

Az ünnepség végén a jelen lévő szervezetek képviselői megkoszorúzták a az ’56-os emlékművet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában