Környezetismereti verseny

2022.10.17. 09:30

A szekszárdi Babits iskolások is nyertek

Negyvenegyedik alkalommal tartották meg a Tolnai Tarisznyások Környezetismereti Versenyét, ezúttal Závodon, október nyolcadikán, szombaton.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

A versenyen kettő-öt fős csapatok vettek részt általános iskolás, középiskolás, családi és felnőtt kategóriában. A versenyzők a kérdések többségére a falu bejárása során szerzett ismeretek segítségével, a település nevezetes helyeit felkeresve tudhatták meg a választ. A helyes válaszok betűjelét egymás mellé írva értelmes szöveget kaptak. A szabályok szerint a térképen jelölt bójákat is érintve kellett megfejteniük a szöveget és négy órás szintidőn belül célba érniük.

Az Általános iskolás kategória első helyezettje a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola Galagonyák nevű csapata. Második helyezett a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola Vidám Vadkanok csapata, harmadik helyen a szekszárdi Szent József Iskolaközpont Haverock csapata végzett. Középiskolás kategóriában nyert a bátaszéki II. Géza Gimnázium Lábas Csigák csapata, a dombóvári Eszterházy Miklós Szakképző Iskola Vak Katasztrófák csapata lett a második, míg a harmadik helyet a bonyhádi Dobogó Egyesület Perczel 11. A2 csapata szerezte meg.

A családi kategória első helyén a bonyhádi Dobogó Egyesület Viki és a Bischof fiúk csapata végzett. A második hely a bajai Sámli csapaté. A harmadik helye pedig a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola Csillag Csapata végzett. Felnőtt kategóriában a Losonczyék csapata az első, a bonyhádi Völgység Turista Egyesület Vella csapata a második, a Völgység Turista Egyesület  Völgység 1 csapata a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában