Tolnai kiállítás

2022.10.09. 09:30

Lágy festmények láthatók durva vásznon

Színek, fények, arcok. Ez a címe B. Székely Sára kiállításának, mely pénteken nyílt a tolnai Mag-házban.

Wessely Gábor

B. Székely Sára a kiállítás-megnyitón (A szerző felvétele)

Főleg tájképek és portrék láthatók a különféle hordozóanyagokra készített, általában kellemesen lágy festményeken és grafikákon. A legérdekesebbek a durva szöveten megjelenített kompozíciók, melyek jól kihasználják az anyag plasztikusságát. Többségük a járvány idején született.

A tárlatot Tóth Györgyi közművelődési szakember nyitotta meg. Arról beszélt, hogy az alkotás új dimenziót nyit az ember számára. Jó érzés látni olyan képeket, melyeken érződik, hogy örömmel festették őket. Ilyenkor a művész szemével láthatjuk a világot, a világ szépségeit.

A kiállító festő is megerősítette ezt. Nagy örömöt jelent számára az alkotás, minden képét a saját gyermekének tekinti, és nehezen válik meg tőlük. Végül megköszönte a megnyitón való közreműködést Hucker Ferenc és Tóth István zenésznek, Mészáros Roland énekesnek és Víghné Székely Rozália versmondónak. A tárlat október 28-ig tekinthető meg a Mag-házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában