Anekdota

2022.10.07. 16:20

Magát se iparművész tervezte

A kölesdi könyvtárban megjelent nézők az Egy szoknya egy nadrág című filmet látták.

TEOL

A kölesdi könyvtárban megjelent nézők az Egy szoknya egy nadrág című filmet látták. (Kép: Tolna Megyei Könyvtárellátási Szolgáltatórendszer)

A közéleti.hu beszámolója szerint a megjelentek a film tréfás fordulatait, jeleneteit vidáman fogadták. Többségük már régebben látta a filmet, így a szereposztásban megjelenő színészekhez kellemes emlékek fűződtek. A vetítés utáni beszélgetés kapcsán ezek a régi emlékek jöttek elő.

Bonyai József például elmesélte, hogy a hetvenes években Latabár Kálmán fia a "kis Latyi" Kölesden haknizott, és miközben a művész saját szépségét ecsetelgette, a második sorban ülő Bonyai József jóízűen nevetgélt. Kis Latyi leszólt a nézőtérre, "maga meg mit nevetgél, magát se iparművész tervezte".

Csikné Bányai Mária könyvtáros a XX. század legnépszerűbb komikusáról elmondta, hogy híres színész dinasztia leszármazottja 1902-ben Kecskeméten született és 1970-be Budapesten halt meg, életében elnyerte a legrangosabb hazai díjakat.

A filmmel kapcsolatban pedig szó esett arról is, hogy 1943-ban mutatták be, a komédia modern kori feldolgozásának bemutatója pedig 2005-ben volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában