„50 éve… és most”

2022.10.15. 17:30

Örök útkereső Pakson

Márkus József, paksi származású festőművész „50 éve… és most” című kiállítása nyílt meg kedden a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Gazsó Rita

Márkus József, paksi származású festőművész „50 éve… és most” című kiállítása nyílt meg kedden. (Fotó: M. Gy.)

A családi kapcsolatok révén paksi kötődésű művész gyakran töltötte itt iskolai szünidejét, valamennyiszer rácsodálkozva a természet szépségeire. Dunai táj című festménye itt is készült 1969-ben, azaz immár több mint 50 éve. Munkájából kifolyólag többfelé járt a világban, a festészettől is eltávolodott jó időre, mígnem nyolc évvel ezelőtt újra felfedezte az alkotás örömeit.

– Fontos, hogy számomra az útkeresésnek most sincsen vége – fogalmaz a festőművész. A folyamatos útkeresés elválaszthatatlan részét képezik nála a különböző anyagok, technikák, úgy mint tempera, olaj, szén, viasz és akril festékek használata, valamint a természetből kiválasztott növényi motívumok ábrázolása. Márkus Józsefnek 2015 óta tíz egyéni  és több csoportos kiállítása volt. A közönséggel történt találkozásai is megerősítették abban, hogy további új utakat fedezzen fel a művészetben.

A változatos technikával készült alkotások Kovács Lajos, a Vetővirág együttes vezetőjének közreműködésével kerültek Paksra, és november 6-ig tekinthetők meg a Csengey Dénes Kulturális Központ kiállítótermében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában