Kiállítás

2022.10.05. 20:30

Szokatlan színekkel láttatják a belső világot

Kiállítás nyílt szerdán, késő délután Szekszárdon, a Babits Kulturális Központ Bakta galériájában. Két megyeszékhelyen élő festő, Komjáti Anett és Biszák László majd 40 képét mutatja be a tárlat.

Szepesi László

Kiállítás nyílt szerdán, késő délután Szekszárdon, a Babits Kulturális Központ Bakta galériájában. (Fotó: M. D.)

A művészetet érezni kell, ez lehetne a mottója a festményeknek, melyek ugyan arcokat, tájakat mutatnak, de nem klasszikus portrék és nem is tájképek. Komjáti Anett az arc, a reggeltől estig viselt maszk mögé láttat, kutatja, és mutatja a rejtett kincset, az érzéseket, mintegy a lelket tükrözik vásznai. 

Mint a Wesley János Lelkészképző Főiskolán frissen végzett komplex művészeti terapeuta, kutatja az emberi lényeget jelentő érzésvilágot. Képei szokatlan színekkel, merész vonalakkal, foltokkal nem csak láttatják, éreztetik is ezt a mély, belső világot.

Biszák László a kisplasztikák, fém és üvegfigurák után ismét visszatért a festészethez. Most látható képeit a fények és árnyak uralják. Legtöbb vidám, meleg színekkel tükrözi világunkat, de vannak sötét, feketébe hajló darabjai is, amelyeket, mint mondta, akkor festette, mikor a világot elborító járvány uralta napjainkat.

A két festő közös kiállítása egy hónapon át tekinthető meg a Babitsban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában