Műsor

2022.10.09. 14:54

Versek, zene és a jó szekszárdi bor

„Költőket s borokat kóstolgatok” címmel szervezett egy kellemes péntek kora esti kulturális programot a Tolnai Városi Könyvtár, az országos könyvtári hét rendezvényeként.

Steinbach Zsolt

Illusztráció: Shutterstock

A tolnai gyermekkönyvtárban lezajlott esemény címadója a hasonló című vers, illetve könyv, amelyben Tolna megyei (kötődésű) költők, írók szőlőről, borról szóló versei, írásai olvashatók. A szereplők pedig Rubányi Anita előadóművész és Komjáthy Tamás zenész, no meg utóbbi finom szekszárdi borai voltak.

A műsoron mások mellett Petőfi, Babits, Cseh Tamás, Mészöly Miklós, Kispál István, Dicső Zsolt, Baka István, Gacsályi József és a címadó költemény szerzője, Ténagy Sándor versei-prózái hangzottak el, jórészt Rubányi Anita tolmácsolásában. Komjáthy Tamás játszotta a zenei átkötéseket, illetve megzenésített verseket is előadott.

A vidám hangulatú műsor végén a zenész – aki az Alisca Borrend tiszteletbeli tagja is –, saját borait kínálta a közönségnek. A publikum szívesen vette az invitálást, az est további része még vidámabban alakult.

Címkék#vers#bor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában