TV-ajánló

2022.11.13. 14:59

A dinasztialapító fiatal kora

Az ifjú Viktória királynő a kosztümös filmek műfajának jobb példája, kifejezetten élvezhető alkotás, mégsem volt kasszasiker.

G. R.

A címszereplő Emily Blunt Az ifjú Viktória királynő Santa Barbara-i bemutatóján, 2010-ben (Fotó: Shutterstock)

Viktória hercegnő tizennyolcadik születésnapjának estéjén az angol trónörökös személye a brit hatalmi harc tárgya. Nagybátyja, Vilmos király haldoklik, így Viktória a trón várományosa, az ő kegyeiért verseng mindenki. A fiatal trónörököst ekkorra már évek óta megpróbálják behálózni a különböző érdekeltségű rokonok és politikai szereplők. Ezek között van a leendő királynő nagybátyja, I. Leopold belga király is, aki unokaöccsén, Albert hercegen keresztül szeretné kinyújtani kezét a brit trón felé. Albert és Viktória viszonyából viszont sima érdekkapcsolat helyett sokkal több lesz. De képes lesz-e az időközben királynővé koronázott ifjú uralkodó életét országának szentelni, szívét pedig egyetlen embernek ajándékozni?

Az eladható sztori és az elismerő kritikai visszhang ellenére Jean-Marc Vallée mozija 2010-es bemutatásakor mégsem volt favorit a pénztáraknál, ami gyakori a kosztümös történelmi filmek esetében, pedig Az ifjú Viktória királynő műfajának egyik jobb példája, és kifejezetten élvezhető alkotás. A nagy költségvetésű történelmi filmek egyik erőssége a jó szereposztás, Az ifjú Viktória királynő esetében is több remek alakításnak örülhetünk. A Sir John Conroyt alakító Mark Strong most is kiváló, mellette kiemelkedik Kent hercegnőjének szerepében Miranda Richardson és a címszerepet játszó Emily Blunt, akit a kritikai visszhang is tökéletes Viktória királynőnek látott. A szereplők mellett nagy hangsúlyt kapnak a díszletek és a kosztümök, amelyek olyan remekül sikerültek, hogy sokadik megtekintésre is elvarázsolják a nézőt. Nem véletlen, hogy látványvilágát Oscar-díjjal jutalmazták.

Az ifjú Viktória királynő – 21.15 Story4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában