TV-ajánló

2022.11.28. 18:19

Eastwood az igazság útján

Nem tudod még, hogy mivel töltsd az unalmas hétfő estéd? Adunk egy tippet.

TEOL

Clint Eastwood, a film főszereplője (Fotó: Shutterstock)

Egy San Francisco közelében fekvő kisvárosban egy fiatal nő sorban bosszút áll azokon, akik erőszakot vettek rajta és húgán tíz évvel korábban. Harry Callahan felügyelőt (Clint Eastwood) épp ebbe a kisvárosba küldik felettesei, hogy egy ideig ne sok vizet zavarjon szokatlan bűnüldözési módszereivel. Callahan nyomába ered a sorozatgyilkosnak, nem sejtve, hogy az ugyanaz a személy, mint az a nő, akivel új szolgálati helyén romantikus kapcsolatba keveredett. 

Clint Eastwood 1930. május 31-én Kaliforniában született, ott érettségizett le egy műszaki középiskolában, majd a hadseregben szolgált. Leszerelése után kezdődött filmes karrierje, színészként kezdett dolgozni. A hírnevet Sergio Leone westerntrilógiája és a titokzatos névtelen ember főszerepe hozta meg számára. Szinte minden műfajban kipróbálta magát, a kemény szerepek és a humoros alakítások egyaránt jellemzik színészi pályáját. 

Később a rendezéssel is megpróbálkozott. Első igazi direktori sikere a Bird – Charlie Parker élete című film volt. Az olyan kitűnő rendezésű, de ború­látó drámáiról lett ismert, mint a Nincs bocsánat, a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi, A dicsőség zászlaja, és a Levelek Ivo Dzsimáról. Eddigi pályafutása során öt Oscart és több mint száz más díjat nyert el. 

Az igazság útja – amerikai thriller, Duna tv, hétfő, 22.30 

 

Címkék#tv-ajánló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában