TV ajánló

2022.11.11. 12:10

Egyedül nem megy

G. R.

Egy kedves film kapcsolatokról. A tehetséges rajzoló, de takarítónőként dolgozó Camille, az arisztokrata származású, ám képeslapokat árusító Philibert és a sokat csajozó, viszont éjt nappallá téve dolgozó szakács Franck kalandos módon lakótársakká válnak. Franck és Camille kezdetben ki nem állhatják egymást, csak közös barátjuk, Philibert miatt viselik el a másikat. Aztán lassan fordul egyet a kocka, és a világ legédesebb lakóközössége válik belőlük, ráadásul Franck és Camille között több is kialakul.

Persze már az első képsorok sejtetik a történet végkimenetelét, az események apró fordulatai mégis rendre meglepik a nézőt. Kedves szál a történetben ez az olykor civódó, és kicsit feszült, majd elsimuló kapcsolat a nagyi és az unoka között. A népszerű írónő, Anna Gavalda nálunk is megjelent Együtt lehetnénk című regényéből Claude Berri készített mozit 2007-ben. Az Egyedül nem megy nem túl izgalmas magyar címet viselő film egy igazán könnyed vígjáték a műfaj franciáktól megszokott minőségével és profizmusával.

Enyhe pikantéria, franciás könnyedség jellemzi. A főszerepben Audrey Tautout láthatjuk, aki soha sem okoz csalódást. Gyönyörű, mosolygósan kislányos arca és szomorú mély tekintete bármelyik vígjáték színvonalát az egekbe emelik. Ráadásul az Egyedül nem megynek csak a címe ilyen esetlen, a film abszolút élvezhető.

Egyedül nem megy, 22.35, M5 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában