Nyitott Paks

2022.11.30. 18:10

Fókuszban az orosz és magyar kultúra

A Nyitott Paks projektben tematikus foglalkozásokat tartottak vasárnap és hétfőn a Csengey Dénes Kulturális Központban, ahol kulturális és gasztronómiai programokkal várták az érdeklődőket. A résztvevők az orosz és a magyar kultúrával ismerkedhettek – írta a TelePaks.

Gazsó Rita

A kétnapos program célja egymás kultúrájának megismerése volt (Fotó: TelePaks, Szép Zsóka)

A rendezvényen A hattyúk tava történetét követően az érdeklődők részletet láthattak a balett előadásból, emellett a Belügyminisztérium és az Európai Unió által finanszírozott Nyitott Paks projektben a szervezők tematikus programokkal készültek a gyerekeknek és a családoknak. A rendezvényen az orosz kultúrával, tánccal, zenével és ételekkel ismerkedhettek az érdeklődők, akik elkészíthettek egy híres orosz desszertet is, amely Anna Pavlova művésznőről kapta a nevét. Az édesség díszítését Garannikova Aljona, cukrászmester segítette.

A második napon a magyar kultúra került a középpontba. A hagyományok bemutatása mellett a résztvevők gesztenyéből készült édességeket is kóstolhattak, majd különböző játékokat készíthettek a termésből, Vince Bálint természetfotós képein keresztül pedig Oroszország és Magyarország természetével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A kétnapos rendezvény célja az volt, hogy az itt élők kölcsönösen betekintést nyerjenek egymás kultúrájába – tájékoztatott Kern Tatyjana, az Orosz Honfitársak Koordinációs Tanácsának elnöke. Hozzátette, örülnek, hogy magyar és orosz családok egyaránt részt vettek a foglalkozásokon, mint mondta, a jövőben is terveznek hasonló rendezvényeket. A programok mellett két napon keresztül zsibvásárt is rendeztek a Csengey Dénes Kulturális Központban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában