Uram, hozz békét!

2022.12.10. 09:33

Alkotói magányból született egy mű

Egyik éjszaka Siklósi Krisztián nyugtalanul forgolódott amúgy kényelmes fekvőhelyén. Felesége egyetemi elfoglaltsága miatt távol volt, a gyermekekre a nagymama vigyázott.

Szeri Árpád

Siklósi Krisztián. Fotó: Facebook

A Csurgó zenekar vezetője kisvártatva kikelt az ágyából, odaült a zongora mellé és ujjaival elkezdte nyomogatni a billentyűket. Bár a nagyközönség főképpen, mint a hegedű mesterét ismeri, de ezzel együtt a zongorát is egészen jól kezeli.

Az alkotói magány megtette hatását. Siklósi Krisztián keze nyomán egy olyan dallam kezdett megszületni, mely ihletettségében híven tükrözi a világ hatásait. Elsősorban sajnos azt, hogy tőlünk nem messze háború dúl, s ha ezt fizikailag nem is, lelkileg azért megéljük. Illetve fokozottan megéli egy érzékeny művész.

Éppen ezért az elkészült alkotás – ami a szerző szavaival élve, Isten engedelmével és segedelmével öltött formát – egyfajta karácsonyi fohász a béke iránt. A külső és a belső béke iránt is. Egyszerű és szép a szívből jött üzenet, miként a dallam és az ének is. Utóbbi a tízéves Alíz, a szerző legfiatalabb lánya tolmácsolásában csendül fel.

Az Uram, hozz békét! című szerzeményből klip készült. Ezt az érdeklődők vasárnap 18 órától tekinthetik meg a youtube és a facebook portálokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában