Tárlat

2022.12.03. 08:30

Horgolások, gobelinek és gyöngyök a karácsonyi kiállításon

Karácsonyváró címmel rendezett kiállítást az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület a „2022 a kézimunka és képzőművészeti kiállítások éve a klubban” című programjának keretében, az eseménysorozat utolsó állomásaként. A kézműves csodák között Mérei Józsefné horgolásait, Vlaska Jánosné gobelinjeit és mindkettőjük gyöngyből készült alkotásait lehet megtekinteni a nyugdíjasklubban.

Gazsó Rita

Mérei Józsefné a kézimunka minden ágát kedveli, varrt gobelinképeket, fűzött gyöngyékszereket, hajtogatott papírvirágokat, de leglátványosabb alkotásait horgolással készítette. Horgolt betlehemes angyalkái, karácsonyi díszei meghittséget sugároznak, a nagy ünnep fényét, varázsát hordozzák. Vlaska Jánosné gobelinképein a téli táj hozza el, a decemberi esték, a karácsonyi ünnep hangulatát, gyöngyökből készült alkotásainak csillogása, a színek varázsa pedig olyan, mint egy különleges karácsonyi ajándék. 

Az ünnepre hangolódás jegyében várja az érdeklődőket kiállítására a nyugdíjasklub. Fotó: Molnár Gyula

– Az év utolsó hónapja sokunk számára a karácsony ünnepe miatt a legkedvesebb időszak. Van, ahol Télelőként vagy Álom havaként említik a decembert, és sok helyütt Karácsony havaként tartják számon. Idén november végén kezdődik az advent, az Úr megérkezésére való felkészülés időszaka. Az adventi koszorú gyertyáin a hit, a remény, az öröm és a szeretet lángja lobban fel karácsony napjáig – olvasható a program ajánlójában, ahol azt írják, a szeretet ünnepének ragyogásával, meghittségével a karácsonyvárás, az ünnepre hangolódás jegyében hívja újabb kiállítására az érdeklődőket az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület.

A kedden nyílt tárlatot december 19-ig lehet megnézni a hétfői és keddi napokon 13-tól 18 óráig az egyesület Gesztenyés utcai klubhelyiségében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában