Németül bizonyították tudásukat

2022.12.10. 18:30

Versenyeztek egymással a Valéria Dienes Grundschule diákjai

Szeri Árpád

Német Nemzetiségi Szépkiejtési Versenynek adott otthont nemrégiben a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola - Valéria Dienes Grundschule. A megmérettetésen az általános iskola több mint hatvan tanulója indult. A különböző korcsoportokban versenyző kisdiákok verseket és prózai szövegeket adtak elő.

Az 1-2. osztályosok mezőnyében első lett a 2. A osztályos Mészáros Sára (felkészítő tanára: Müller Jánosné). A 3-4. osztályosoknál a 3. B. osztályos Péti András állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára ( felkészítő tanára: Müller Jánosné).

Az 5-6. osztályosok kategóriájában az 5. A. osztályos Cevis Mia Noémi vitte el a pálmát (felkészítő tanára: Pálné Nähr Györgyi). A 7-8. osztályosok versengésében pedig holtversenyben végzett az első helyen a 8. C. osztályos Mészáros Dorel (felkészítő tanára: Puskás Andrea), valamint a 8. B. osztályos Koch Benjámin (felkészítő tanára: Pálné Nähr Györgyi).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában