Jövőnk gyökerei

2023.01.28. 15:00

A volt miniszter lesz a Léleképítő vendége

Jövőnk gyökerei címmel tart Léleképítő előadást Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, iskolateremtő egyetemi tanár, rendszerváltó kulturális és oktatási miniszter január harmincadikán, a Garay Gimnázium dísztermében este hat órakor.

Brunner Mónika

Andrásfalvy Bertalan, az Antall-kormány egykori művelődési és közoktatási minisztere a Mandinernek adott 2021-es interjújában elmondta, hogy a magyarság legnagyobb sorskérdései közé tartozik a fiatalság magyarságának, hazafiságának felébresztése, hogy a fiatalok ne csak a saját sorukért tanuljanak, dolgozzanak, hanem hogy a magyarság sorsán is javítsanak. Ez ugyanis az ő felelősségük is. Fontos az ő itthon tartásuk is a nemzeti művészeti neveléssel, a népet is érintő, igazi történelem tanításával, és nagyon fontos az ezt tanítók megbecsülése. 

A hétfői előadására a belépés díjtalan. Az előadás keretében bemutatják a Gyöngy a sárban című nemzetközi nagydíjas filmet. A kilencvenegy éves Andrásfalvy Bertalant a Sárköz Néptánc Együttes szólótáncosai köszöntik.

Az előadáson vendég a film rendezője, Bali János, Martin György-díjas néprajzkutató, a Duna Televízió alapító főszerkesztője, a Magyar Művészeti Akadémia Életút-díjas filmrendezője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában