Rajzpályázat

2023.01.11. 14:45

Te milyen menyasszony lennél?

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Mindannyian ismerjük a magyar népmesék boldog végét, amikor a próbákat kiálló fiú elnyerte a királykisasszony kezét, és hetedhét országra szóló lakodalmat tartottak, azután boldogan éltek, amíg meg nem haltak. De vajon milyen ruhát visel egy ilyen lakodalmon a menyasszony? Erre keressi a választ most induló gyermekrajz pályázata keretében a Magyar Nemzeti Múzeum.

A 3–12 éves korosztályú gyerekeket arra buzdítják, engedjék szabadon fantáziájukat, és rajzolják le saját magukat menyasszonyként, vagy a leendő menyasszonyukat. A pályázat kritériumai között szerepel, hogy az A4-es, vagy A3-as papírra készült alkotásokat befotózva, vagy szkennelve e-mailben juttassák el a múzeum számára a [email protected]. Beküldési határidő: 2023. február 7.

Az óvodások (3-6 éves korosztály), valamint általános iskolások (1-3. osztály, illetve 4-6. osztály) számára kiírt pályázat bíráló bizottságát neves szakemberek alkotják, így dr. Simonovics Ildikó divattörténész, szakmuzeológus, valamint Benes Anita, a Daalarna márka alapító-tervezője, a zsűri elnöke.

A részletes pályázati kiírás ide kattintva olvasható.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában