Tv-ajánló

2023.02.16. 11:15

Fulladozott forgatás közben a színésznő

A Szemfényvesztők című film a világ négy legjobb bűvészéről szól, akik kitervelik, hogy nagyszabású előadásuk közben kirabolnak egy párizsi bankot.

B. M.

Az egyik főszereplő, Isla Fisher (illusztráció)

A főbb szerepekben Michael Caine, Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Woody Harrelson és Isla Fisher láthatók. 

Isla Fisher színésznő egyik interjújában elmesélte, hogy a film több napig tartó víz alatti jelentének forgatása közben kis híján megfulladt. Amikor a víztartályban láncokra verve filmezték, a bokája és a csuklója közötti lánc beszorult. A bilincs gyorskioldó mágneses szerkezete nem működött, a láncot nem lehetett eltörni, és csapdába esett. A színésznő a filmben Henley Reeves bűvészt alakította. Elmondta, hogy a jelenet forgatása előtt minden biztonsági eljárást végigjártak, gyorskioldó kapcsolójuk is volt, amely hetven másodperc alatt kiürítette volna a vizet a tartályból, de egyetlen alapvető dolgot elfelejtettek: hogy biztonsági szóra vagy jelzésre van szükség, hogy tudjon szólni, ha rosszul mennek a dolgok.

A jelenet forgatása során ugyanis semmi nem látszott, azt hitték, csak színészkedik, miközben megpróbált segítséget kérni. Isla Fisher azt mondta, már látta magát a boncasztalon úszóruhában és magassarkúban vízi hullaként felpuffadva, és arra gondolt, hogy az milyen megalázó lenne.

Szemfényvesztők, amerikai akciófilm, Film+, 16.20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában