Színpompás történelem

2023.02.23. 15:00

Kitüntetett figyelem kísérte Ódor János tárlatvezetését

Ódor János is benevezett a Wosinsky Mór Megyei Múzeum új és rendhagyó kezdeményezésébe. A Kabátos tárlatvezetési sorozat újabb állomásaként szerdán 16 órai kezdettel kalauzolta a látogatókat az épületben.

Szeri Árpád

Az intézmény igazgatója az Örökségünk Tolna megye évszázadai című állandó kiállítást mutatta be az érdeklődőknek. Ódor János számára ez kiváltképp kedvelt helyszín, hiszen itt érdekes és fontos műtárgyak fémjelzik szűkebb pátriánk színpompás történelmét.

Fotó: Makovics Kornél

A tárlat maga 2005-ben nyílt meg. A vármegye históriáját annak megalakulásától kezdődően nagyjából a 19. századi ipari forradalomig követi nyomon. Azaz nagyjából nyolcszáz esztendőt ölel fel. Az igazgató ez alkalommal nem kizárólag az emlékek részletes bemutatásával, hanem a királyi-nemesi megye-vármegye névváltozás nyomon kísérésével érzékeltette az idők múlását és változását.

Fotó: Makovics Kornél

A közel harminc főnyi közönség számos fontos és érdekes ismerettel gyarapodott. Az igazgató úgy látta, hogy ez a kitüntetett figyelem – ami korábbi tárlatvezetéseken is megnyilvánult – jogos derűlátásra ad okot. Jó alapot biztosít ahhoz, hogy a jelenleg kényszerűen zárva tartó múzeum iránt a tavaszi jó idő beköszöntésekor még nagyobb érdeklődés mutatkozzon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában