Tv-ajánló

2023.02.24. 14:00

Rossz oltóanyag okozta a génmutációt

A világjárvány kezdetén sokan vontak párhuzamot a Legenda vagyok című filmmel, amelynek a főszereplője nem más, mint Will Smith, ugyanis a 2007-es alkotásban szintén egy pandémiás helyzettel ismerkedhetünk meg.

F. E.

Will Smith, a film főszereplője (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Valószínűleg a vakcina-mizériára is nagy hatással volt ránk, ugyanis a sztori szerint a rossz oltóanyag okozta a génmutációt az emberekben. 

Ez a horror viszont nem csak a műfaj tipikus vonásait hozza magával, ugyanis ebben az elképzelt valóságban egyedül találjuk főhősünket, aki nap, mint nap megküzd a saját démonaival is, hogy megmenthesse az emberiséget. Robert Neville egyébként egy tudós, aki tragikus körülmények között vesztette el a családját a járvány miatt.

A férfi immunrendszere ellenáll a vírusnak, ezért rá nincs hatással, így véréből próbálja megalkotni az ellenanyagot. A patkányokon végzett kísérletei mind kudarcba fulladtak, mígnem egy nap mégis felcsillan a remény, ugyanis az egyik tesztelt állat gyógyulásnak indul. Ezek után nem is teketóriázik sokat főszereplőnk, aki vadászni megy, ugyanis egy fertőzött személyen is ki kell próbálnia a vakcinát.

Mivel a vírus fokozott fényérzékenységet okoz a betegeken, így Robert nappal indul meg kutyájával begyűjteni a tesztalanyt. A film már azért is megér egy misét, hogy lássuk, ahogy New York city elvadult utcáit róják egy Ford Mustanggal.

Legenda vagyok, Film+, 21 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában