TV-ajánló

2023.03.21. 13:56

Egy örökzöld western

A mozi mondanivalója egyszerű: nem mindenki akar rosszat, aki a fejünkre tojik, és nem mindenki akar jót, aki kihúz a csávából.

G. R.

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Egy Senki nevű bohókás fiatal cowboynak (Terence Hill) egyetlen igazi példaképe van, Jack Beauregard (Henry Fonda). Senki vidáman tengeti napjait, mikor találkozik a villám kezű, törvényt szolgáló példaképével. Az öregedő Jack felvilágosítja az idegent, hogy ő már békés időkre vágyik és a visszavonulást tervezi. Senki nem hagyja, hogy egy ilyen hős csak úgy névtelenül eltűnjön, ezért egy utolsó, minden idők legnagyobb párbaját szervezi le Jack Beauregard és a százötven fős Vadak Bandája között.

Az 1973-ban készült Nevem: Senki a spagetti koronázatlan királya, Sergio Leone utolsó, forgatókönyvíróként jegyzett westernfilmje, de az idősödő cowboyt játszó Henry Fonda is itt látható utoljára e szerepkörben. Szerethető, emlékezetes darab, amely a forgatókönyvírón és Tonino Valerii rendezőn kívül elsősorban a főszerepet játszó színészeknek köszönhető. Humoros, mégis tartalmas búcsú ez az olasz film egyik nagy korszakától, szórakoztatva gondolkodtat el, pátosz nélkül, viccesen, a régi nagy sikereket megidézve zár le egy korszakot.

A mozi mondanivalója egyszerű: nem mindenki akar rosszat, aki a fejünkre tojik, és nem mindenki akar jót, aki kihúz a csávából. Terence Hill és Henry Fonda fantasztikus színészi teljesítményét Ennio Morricone páratlan zenei kísérete emeli még magasabb szintre.

Nevem: Senki, 21.00, Film Mánia 
Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában