TV-ajánló

2023.03.12. 19:40

Gárdonyi romantikus története a filmvásznon

TEOL

Ida regénye (Fotó: MTVA)

Az 1900-as évek elején Ó Ida – a tizennyolc éves, fiatal lány, aki hosszú évek óta az apácáknál nevelkedett – hazatér apja házába. Ó Péter azonban nem örül a lányának, mert épp nősülni készül, ezért minél előbb férjhez akarja őt adni. Felad egy apróhirdetést, amiben nagy hozomány ígéretével csábítgatja a kérőket. A hirdetésre jelentkezik egy fiatal festő, Balogh Csaba, aki a családja birtokát próbálja megmenteni a hozománnyal.

A fiatalok kényszerből összeházasodnak, de nem is titkolhatnák jobban egymás iránt érzett ellenszenvüket. Ida megveti Csabát, amiért pénzért nősül, miközben – úgy hiszi – másba szerelmes, Csaba pedig úgy véli, a felesége nem lehet tisztességes nő, ha hirdetés útján kellett férjhez adni. A kényszerű együttélés azonban szép lassan egyre közelebb hozza egymáshoz az ifjú házasokat. Először megtanulják elfogadni, majd tisztelni egymást, és szép lassan a szerelem is kivirágzik.

Gárdonyi Géza romantikus történetét a sikeres rendezőnő, Goda Krisztina (Buék, Csak szex és más semmi, Szabadság, szerelem) vitte filmre tavaly. A forgatókönyvben alkotótársa Divinyi Réka (Valami Amerika 2, 3, BUÉK, Csak színházs és más semmi) volt. A filmet Balázs István Balázs fényképezte. A főbb szerepeket Mentes Júlia, Rohonyi Barnabás, Hevér Gábor, Stefanovics Angéla és Mészáros Béla játszák.

Ida regénye - Duna TV, március 12., 21:00 óra 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában