Táncverseny

2023.03.12. 18:30

Kötelező és szabadon választott produkciót mutattak be

Több mint kilencven produkció szerepelt a szekszárdi néptáncversenyen.

G. R.

Fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Denes Martonfai

Négy vármegye tizenhét településének tizennyolc együttese mutatkozott be szépszámú közönség előtt a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület partnerségével megrendezett Dél-dunántúli Régió Gyermek és Ifjúsági Szólótánc versenyén Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében. A program célja a tehetséggondozói folyamatok eredményességének bemutatása a közönségnek és a szakmának egyaránt.

A versenyszerű megmérettetésre Somogyból, Tolnából, Bács-Kiskunból és Baranyából érkeztek néptánccsoportok szóló és páros versenyzői, a férfi szólótáncosok és a párok három korcsoportban mutatkoztak be. A versenyben a szólisták kötelező táncanyagként saját tájegységük táncanyagát adták elő, szabadon választott táncanyagként a Kárpát-medence bármelyik tájegységének tánctípusai közül választhattak. A fellépők összesen kilencvenegy produkcióval készültek. A megmérettetésen, amely a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósult meg, a versenyzőket neves szakmai zsűri minősítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában