Nemzeti ünnep

2023.03.15. 10:03

Nívós műsorral készültek az ünnepre a decsi diákok

Színvonalas műsorral és a legjobb tanulók jutalmazásával emlékeztek meg a Sárköz fővárosában a márciusi ifjakról kedd délelőtt a helyi faluházban. A decsi polgármester az összetartásra, a közösség összekovácsolására hívta fel a figyelmet ünnepi szónoklatában.

Farkas Eszter

A hagyományoknak megfelelően minden évben jutalmazzák a decsi iskola legjobb tanulóit

Fotó: Makovics Kornél

A '48-as forradalom óta eltelt 175 év, mégis ifjú hőseit a mai napig tovább éltetjük. A közösségnek összetartó ereje van, amit ezek a fiatalok is bebizonyítottak annak idején. Fontosnak tartom, hogy ennek a gondolatnak és értéknek a nyomán mi is összekovácsoljuk a helyi embereket – emelte ki köszöntőjében Heberling Tibor, polgármester.

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően díjazták a Bíborvég Általános Iskola legjobb tanulóit, akik Horváth Istvántól, a térség országgyűlési képviselőjétől, Zsikó Zoltántól, Tolna Vármegye Közgyűlésének alelnökétől és a helyi polgármestertől vehették át jutalmukat. 

– Az idei évben harminc kiemelkedően jól tanuló diákunkat jutalmazzuk, akik közül egy szerencsés tanulónk külön jutalomban is részesül. Egy neve elhallgatását kérő, helyi vállalkozó felajánlásának köszönhetően laptopot vehet át a tantestület egyöntetű döntése alapján Ignácz-Horváth Veronika, ötödik osztályos tanuló – mondta el Kozma Erzsébet, iskolaigazgató.

A megható ünnepi műsort idén is a Bíborvég Általános Iskola diákjai adták, a felkészítő tanárok Gál-Pál Zita és Pegler-Ulrik Gyöngyi voltak. 

– A gyerekekkel igyekszünk minden évben új színt vinni a műsorba, ezt koreográfiákkal és zenékkel próbáljuk minél inkább változatosabbá tenni. Szerencsénk van, mert a színjátszókör tagjai nagyon lelkesek, így könnyű dolgunk van. Ez az ünnepi műsor ebben a tanévben már a negyedik alkalom, hogy színpadra állhattak a tanítványaink – tudtuk meg Gál-Pál Zita magyartanártól, aki hozzátette: a színjátszókörből tizenhatan szerepeltek most.

A nyolcadik évfolyamról: Fischer Csenge, Tóth Jázmin, Varga Dóra, Őri Veronika, Baráth Brendon és Baráth Baráth Melissza, a hatodik évfolyamról: Bayer Leila, Varga Lilla, Szép Letícia, Hostyánszki Dóra, Borbandi Noel és Józsa Flórián, valamint az ötödik évfolyamról: Baráth Szimonetta, Sárközi Dzsenifer, Gábor Csilla és Pusztai Dzsesszika.

A műsort követően a Decsi Hagyományőrző Férfikórus adott elő dalcsokrot, majd a rendezvényt az emlékműnél koszorúzással zárták.

A legjobb tanulók: 

1. osztály: Balog Dzsúlió, Báthory Levente László, Halwax Jázmin, Keresztes Alíz Kamilla, Solymosi Sanel, Sörfőző Mirella, Sörfőző Ramóna, Sziva Zselyke

2. osztály: Herczeg Bianka Tiara

3.osztály: Fazekas Lara Janka, Hergyán Amanda, Kovacsics Kiara, Luspai Mia Natasa, Papp Vanda Lili, Sörfőző Vanda, Takács Luca Ilona

4. osztály: Csicsó Máté, Dóczi Szonja Julianna, Kalányos Boglárka Izabella

5. osztály: Csicsó Milán, Ignácz-Horváth Veronika

6. osztály: Borbandi Noel, Csurai Csenge, Halwax Dominika, Varga Lilla

7. osztály: Baktai Dávid, Pusztai Dániel

8. osztály: Csiki Ákos, Tóth István Milán, Varga Dóra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában