Könyvbemutató

2023.04.13. 19:52

Szalontai Erika belebújt a mesélők bőrébe írás közben

Asszonysorsok töredéke címmel jelent meg Szalontai Erika írónő regénye, melyben négy asszony mesél a szüleiről, a háborúban átélt borzalmakról.

W. T. T.

Szalontai Erika írónő "Asszonysorsok töredéke" című új regényéről beszélt a paksi városi könyvtárban (Fotó: Molnár Gy.)

„Magyar-történelem szakos tanár vagyok, de az óráimon soha nem a fogalmak, évszámok érdekeltek, hanem mindig bevittem az embert is a tanítványokhoz. Ezáltal láthatták, hogy egy egyéniség, legyen férfi, vagy nő, hogyan élte át a viharokat. Benne van többek között a második világháború, a Trianoni menekülés, de még a Holokauszt is” – mondta Szalontai Szilvia.

Az április 11-én tartott könyvbemutatón dr. Ságh Beáta beszélgetett vele a műről a paksi Pákolitz István Városi Könyvtárban.
„Nem dokumentumregényt szerettem volna írni, hanem emlék töredékeket. Az asszonyok nem lineáris idősíkban beszélnek a történtekről, hanem összevissza ugrálva, ahogy éppen eszükbe jutott egy-egy emlék. A négy szerelő között családtagjaim történetei is szerepelnek, ezért különösen bele tudtam magam érezni a történésekbe” – tette hozzá az írónő.

A könyvet a bemutató után azonnal megvásárolhatták az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában