Vers

2023.05.29. 13:30

A Gyűszűbirtok vendégeinek szavaltak az ifjú tollforgatók

A szekszárdi Gyűszűbirtokon ünnepelte harmadik születésnapját az Illyés Gyula Könyvtár berkein belül alakult Írógárda.

Hanol Erzsébet

Kaposi Ildikó a csapatot összefogó könyvtáros, elmondta, hogy a fiatalok többnyire a Kamasz Hangban adják közre írásaikat, a csoport születésnapján viszont közös versírással ajándékozzák meg magukat. A születésnapi versbe mindenki egy sort ír, ebből születik meg a közös alkotás.

Zenei aláfestést is kaptak a vendégek a felolvasott versekhez. Fotó: Makovics Kornél

Az első évfordulót beárnyékolta a pandémia, tavaly viszont bejárták a fiatalok Szekszárdot, és véletlenszerű felolvasásokat tartottak a Kamasz Hang írásaiból. Az elmúlt évi jó fogadtatás után döntöttek az idei ismétlés mellett. Az pedig a Tóth Róbert szervezővel folytatott véletlen beszélgetésnek köszönhető, hogy a helyszín a Gyűszűbirtok lett, így a nyitott pincék programhoz csatlakozva, az odaérkező vendégeknek tartottak felolvasást az ifjú tollforgatók.

Nagyon pozitív fogadtatásban volt részük, rengeteg dicséretet kaptak. A vendégek méltatták a verseket, a fiatalok kitartását, tehetségét, bátorságát, amiért nemcsak az asztalfióknak írnak, hanem elő is adják műveiket. Volt, akit meghatottak a fiatalok sorai. Estefelé a Shisha Cafe Band adott zenei aláfestést a felolvasott versekhez. A programot egy performance-szal zárták. Az utolsó verset közösen adták elő úgy, hogy az ifjú szerzők a vendégek közül, random helyekről előlépve mondtak el egy-egy sort, miközben felmentek a színpadra, ahol az utolsó sort már közösen szavalták.

Kaposi Ildikó kiemelte, hogy nagyon hálásak a Gyűszűbirtoknak a vendéglátásért, ahol grillebéddel várták őket. Kitűnő hangulatban telt a délután, és a fiatalok számára maradandó élményt jelentet a sok kedves szó, amit a vendégektől kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában