Könyvajánló

2023.05.29. 18:30

Barátnőkből vetélytársakká váltak

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót –írja a duol.hu.

duol

A kapcsolatok sosem vegytiszták

Forrás: JK

Egy megromlott barátság… Egy eltemetett titok… Egy veszélyes megszállottság… több nem is kell egy kiváló thrillerhez. 

Kit Owens egészen addig csupán szerény ambíciókat táplál a jövőjét illetően, amíg a rejtélyes Diane Fleming meg nem jelenik a középiskolájuk kémiacsoportjában. Diane bámulatos tudományos ismeretei Kitben fellobbantják a lángot, és különös barátság szövődik kettejük között. Mindaddig, míg Diane el nem árul egy mindent megváltoztató titkot.

Több mint egy évtizeddel később Kit a Diane által inspirált tudományos álmok megvalósításán munkálkodik. Úgy véli, hogy már örökre lezárta magában Diane-t, ám egyszerre robogva előtör a múlt, és Kit rádöbben, hogy egykori barátnőjével kell versengenie azért a hőn vágyott pozícióért, amelyben egy új, úttörő kutatás részeseivé válhatnak. Az egykori barátnők hamarosan veszedelmes macska-egér harcban találják magukat, amely könnyedén okozhatja mindkettejük vesztét.

„Megkeseredett barátságok, véres ambíció és keserű gyilkosságok sokrétű meséje Megan Abbott új thrillere… Utánozhatatlan bravúrral ábrázolja a kifordult vágyakat és a női kapcsolatokat, legyenek azok bensőségesek vagy épp elvadultak.” – írja kritikájában a Publishers Weekly magazin.

Megan Abbott: Fogd a kezem

(Forrás: Agave)

További könyvajánlók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában