Pillefesztivál

2023.05.27. 11:32

Szárnya van, de mégse' száll

Első alkalommal tartanak Pillekonferenciát június 3-án szombaton a Közösségi ház dísztermében Pincehelyen.

TEOL

Egy különleges helyi viselet a pille a Kapos mente egyes falvaiban (Forrás: Pincehelyért Egyesület)

A megjelenteket köszönti Kuvik Istvánné, a Pincehelyért Egyesület elnöke. Előadást tartanak dr. Balázs-Kovács Sándor ny. néprajzos, szekszárdi főmuzeológus Népszokások a Kapos mentén címmel, Kapitány Orsolya, a Rippl-Rónai Múzeum ny. muzeológusa (Kaposvár): Külső-Somogy és a Kapos mente egyes falvainak női viselete a kivetkőzés előtti időszakban (Amit a Rippl-Rónai Múzeum néprajzi gyűjteménye őriz) címmel, dr. Kriston-Vízi József ny. főmuzeológus (Dombóvár): Szárnya van, de mégse' száll. Egy százéves viseletdarab éltető közösségekben címmel.

A résztvevők ebéd után a Csehfalvay kúria helytörténeti kiállításának megtekintésével múlatják az időt. Délután 2 órától következik a VI. Pincehelyi Pille Fesztivál megnyitója, majd műsorának megtekintése; azt követően szakmai megbeszélés és a konferencia eredményeinek összefoglalása.

A rendezvényre kérik a részvételi szándékot, létszámot május 30-ig jelezni a [email protected] címen vagy a +36 (30) 335 7224 telefonszámon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában