Előadás

2023.05.13. 22:17

Tényleg ne fordíts hátat nekik!

Lassan a szakma is megtanulja és etalonként fogja emlegetni a dunaföldvári Baródi Tánculat (ez a táncegyüttes) és a vezetőjének, Görgics Éva Eddának a nevét, hogy aztán jó példaképpen emlegessék őket. Az idén ismét formabontó, a szereplők valóságos életkorától jóval idősebbeknek is dicsőségére váló darabbal, a „Ne fordíts hátat…!” című táncszínházi előadással jelentkeztek.

TEOL

Felrázta, rápirított és feladatokkal látta el a nézőt a sodró lendületű előadás. A társulat főigazgatója, top menedzsere, zenei igazgatója, a Mester, aki az alaplépésektől a teljes koreográfiát betanítja, és persze a jelmezek tervezője is. Görgics Éva Edda, egy személyben. Szerencsére a kosztümök elkészítésében számíthat a szülőkre. – Itt nem egy látványszínház működtetése a feladat, tehát nincsenek flitteres, habos-babos ruhák. A mieinket viszonylag könnyen eltudjuk készíteni.

Fotó: Balogh Tamás

Borzasztó, hogy egy ilyen világ veszik körbe a mai gyermekeket – vetettük fel. – Egy kis hangsúlyt helyeztem rá, mert most erre szeretném felhívni a figyelmet. Egy kicsit szeressük jobban egymást és legyünk elfogadóbbak! A gyermekeknek is látniuk kell, ők a jövő nemzedéke, remélem hogy velük majd sikerülni fog megoldást találni a bemutatott problémákra – kaptuk a választ.

Ezt a tanulságos darabot sok helyen be kellene mutatni – jegyeztük meg. – Erre a megfelelő szponzorok hiányában biztos, hogy nincs lehetőségem. Itt mindent én, egy személyben csinálok, mert másra nincs fedezetünk. Nyilván a szülők segítenek bennünket, de többre, másra nincs lehetőségünk, amíg fel nem karol bennünket valaki. Főállásban egy nagyvállalatnál dolgozok és másodállásban pedig itt tanítok. A nagyobbaknak heti kettő, a kicsiknek heti egy tréningjük van. Lehet, hogy nem sok, de ennyire van lehetőségünk. Sok munkával, szorgalommal és a gyermekek tehetségével nagy dolgokat tudunk csinálni! Imádják, szeretik, abból születnek az ilyen sikerek.

A teljes írást a DUOL.hu-n találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában