Kiállítás

2023.06.09. 16:01

Művészet a természetben – diákalkotók Landart alkotásai

Művészet a természetben címmel nyílt kiállítás a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban.

Szeri Árpád

A munkákat bemutató fotók az iskola kiállítóterében tekinthetők meg.

Fotó: Mártonfai Dénes

A tárlat a Fedezzük fel együtt környezetünket! szakkör diákjainak munkáiból állt össze. A már hagyományokkal rendelkező szakkört és a programot a Nemzeti Tehetség Program keretén belül a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta. 

A foglalkozásokon a tanulók megismerkedhettek Gemenc és az ártéri területek legfontosabb növényeivel, állatvilágával, felszíni formáival, az éghajlat elemeivel és vizsgálatával, valamint a környéket érintő környezetvédelmi problémákkal. A program kiemelkedő eseményeként az áprilisi tanulmányi kiránduláson a diákok végig eveztek a Sió ártéri szakaszán.

A kiállításra a diákok az ártéri területen gyűjtött természetes anyagok felhasználásával Landart alkotásokat is készítettek. A munkákat bemutató fotók az iskola kiállítóterében tekinthetők meg.

A gimnázium fontosnak tartja a természettudományos ismeretek oktatását, a természettudományos gondolkodás és a környezettudatos látásmód erősítését. Ezt szolgálja minden évben a geo-digitális kultúra tagozat, a természettudományos tehetséggondozó programok szervezése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában