TV-ajánló

2023.06.05. 14:16

Roger nyúl a pácban

Gyerekkoromban az egyik kedvencem volt a Roger nyúl a pácban című film, rongyosra néztem a videókazettát, amire anyukám felvette.

H. E.

Bob Hoskins, a film férfi főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Bár az alkotást nem kizárólag gyerekeknek szánták. Sőt, Roger nyúl rajzolt felesége, Jessica Rabbit máig szexszimbólumnak számít. A film egyébként az úttörő alkotások közé tartozik, hiszen az egyik első olyan nagyjátékfilm volt, amely vegyítette az élő szereplőket az animációval. Ehhez pedig sok olyan újítást alkalmaztak, amely a modern animáció alapjává vált.

A történet az 1940-es évek Hollywoodjában játszódik. A főhős egy rajzfilm gyűlölő magándetektív, Eddie Valiant (Bob Hoskins), aki aztán a rajzolt nyúl, Roger Rabbit egyetlen reménysége lesz. Rogernek hatalmas szíve van, és egy igazi bombázó neje. Az asszony hűtlenségével kapcsolatos pletykák rossz hatással vannak Rogerre, ráadásul még egy gyilkossággal is megvádolják, ezért a stúdiója felbérli a magándetektívet az igazság kiderítésére.

Miközben Eddie megpróbálja bebizonyítani Roger ártatlanságát és megtalálni az igazi gyilkost, rájön, hogy a valódi tét a rajzfilm figuráknak otthont adó Toon Town. Szerencsére ma már nem kell arra várni, hogy valamelyik csatorna nézhető időpontban műsorára tűzze a filmet. Itt a streaming szolgáltatók kora, például a Disney+, amelyen elérhető a Ro­ger nyúl a pácban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában