Komolyzene

2023.06.02. 11:30

Záróvizsgaként adtak koncertet a diákok

Záróvizsgával egybekötött koncertet tartottak a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei az intézmény nagytermében. Komoly zenei tudásukról adtak tanúbizonyságot a végzősök.

Mauthner Ilona

Nagy sikerű koncertet adtak a zeneiskola növendékei.

Fotó: Makovics Kornél

Ágostonné Béres Kornélia tagintézmény-vezető elmondta, szeretnének hagyományt teremteni abból, hogy amikor befejezik a zeneiskolai tanulmányaikat, akkor koncerttel egybekötött záróvizsgát tegyenek azok a diákok, akik több éven keresztül itt tanultak. Ez a második év, amikor ezt az eseményt megszervezik, és ezzel a hagyományt ápolják.

A záróvizsgán részt vevő diákok többsége tíz évig tanult egy-egy hangszeren játszani, volt közöttük olyan is, aki idén érettségizik valamelyik középiskolában. Idén egyébként tízen fejezik be végzősként a tanulmányaikat. A koncertet a Liszt Ferenc Zeneiskola Nagytermében tartották, ahol szülők, hozzátartozók, tanárok hallgatták meg a növendékeket.

Az intézményvezető elmondta, többféle hangszer is előkerült, hiszen volt, aki rézfúvós, fuvolás, volt, aki hegedűs, gitáros vagy éppen zongorás művet mutatott be. A vizsgára és a koncertre való felkészülést már hetekkel korábban elkezdték a diákok a tanáraik segítségével.

A műsor is nagyon színes volt, hiszen elhangzott többek között: Bach C-dúr prelúdiuma amit Csötönyi Boglárka zongorán adott elő, Albinoni Esz-dúr koncertjéből adott elő részletet Hőninger Balázs trombitán, Sosztakovics elégia és polka műve Wehovszky Kíra Tícia hegedűjén szólalt meg, Telemann F-dúr szonátáját Lévai Rafael trombitán adta elő. A felkészítő tanárok: Auth Zoltánné, Főglein Klára, Molnár Márta, Töttős-Erős Edina, Kovács Zsolt és Kolozsvári Gábor voltak. 

Ágostonné Béres Kornélia elmondta, az idén végzős diákok többsége nem zenei pályán folytatja tovább az életét, de sokan közülük játszanak továbbra is amatőr együttesekben. A zeneiskola jó alapot ad arra, hogy megtanuljanak a diákok közösségben, később zenekarban játszani. Tavaly viszont a végzős növendékek közül öten is folytatták a tanulmányaikat a zenei felsőoktatásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában