Falunap

2024.06.19. 07:30

A hagyományos főzőverseny mellett, idén parasztolimpia is volt a falunapon

Falunapot rendeztek szombaton a Pakshoz tartozó Dunakömlődön.

Révészné Hanol Erzsébet

Imádta a közönség Szandit a dunakömlődi falunapon (Fotó: M. Gy.)

Délelőtt, miközben már a főzőversenyen résztvevő csapatok bográcsaiban főtt a halászlé, műsort adtak a településrész óvodásai, majd az AForce1 táncosai. Délután a Vetővirág Népzenei Együttes, a Szarkaláb Táncegyesület, a Csillag Show-tánc Egyesület, a Pódium Táncstúdió, valamint a Dunakömlődi Nyugdíjasklub lépett színpadra.

A főzőversenyre idén negyvenkét csapat nevezett, számukra a dunakömlődi részönkormányzat a választókerületi céltartalékból 120 kilogrammot halat biztosított. A szakemberekből álló zsűri döntése alapján Forster Gábor halászleve lett a legjobb, Szurovecz Ildikó végzett a második és Hanuszka Gyula a harmadik helyen. A különdíjat Jantner János vehetette át.

Olimpiai év révén idén először parasztolimpia elnevezéssel játékos, tréfás vetélkedőt is rendeztek a falunap programjaként. A megméretésre négy csapat nevezett. A feladatok között volt többek között facipelés lábosokon járva, tojásfehérje felverés, célba dobás krumplival, műveltségi totó. Az első helyezett az Anyókák csapata lett, második a Robi és a Banyák, harmadik a Cserfesek, míg a negyedik a Kisvakondék. Az est folyamán fellépett Szandi, illetve a Walking Mama. A napot dj. Tes zárta – számolt be a TelePaks.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában