TV-ajánló

2024.06.22. 18:06

A zene az kell, főleg ha Queen

Farkas Eszter

A Bohém rapszódia című filmmel részesei lehetünk a rockzenetörténet egy lenyűgöző fejezetének, amely Freddie Mercurynak, a Queen zenekar ikonikus énekesének életét és pályafutását mutatja be. Ez a film nem csupán egy életrajzi dráma, hanem egy szenvedéllyel és energiával teli ünneplése egy rendkívüli művész és zenekara örökségének. 

Rami Malek, a film főszereplője
Rami Malek, a film főszereplője Fotó: Shutterstock

Freddie Mercury szembeszállt a sztereotípiákkal és felrúgta a konvenciókat, hogy a világ egyik legkedveltebb előadóművészévé váljon. A film a Queen zenekar ikonikus dalain és forradalmi hangzásán keresztül követi nyomon meteorszerű felemelkedésüket. A Bohém rapszódia bemutatja a zenekar útját a kezdetektől, amikor még csak keresték saját hangjukat, egészen addig, amíg a világ egyik legismertebb és legkedveltebb zenekarává nem váltak.  

A Queen a páratlan sikereinek köszönhetően világhírű lett, de a hírnév árnyoldalai is megjelentek. Freddie Mercury életében váratlan fordulat következik be, amikor sötétebb hatások veszik körül, és úgy dönt, hogy szólókarrierbe kezd. Azonban a Queen nélkül Freddie sokat szenved, és végül rájön, hogy a zenekari összhang és barátság nélkülözhetetlen számára. Visszatér a zenekarhoz, éppen időben, hogy együtt léphessenek fel a legendás Live Aid koncerten. 

Bohém rapszódia, Cinemax, 20 óra 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában