Megbecsülés

2024.06.18. 07:00

Emléklapot, kitüntetéseket adtak át a pedagógusoknak

A Szekszárdi Tankerületi Központ pedagógusnap alkalmából kitüntetéseket, és a nyugdíjba vonuló pedagógusoknak emléklapot adott át. Az ünnepséget a Garay János Gimnázium dísztermében tartották.

Mauthner Ilona

Öt évvel ezelőtt a Szekszárdi Tankerületi Központ kitüntető díjakat alapított a kimagasló felkészültséggel végzett tevékenység, valamint a kiemelkedő teljesítmény elismerésére. A tankerületi központ igazgatója által adományozható kitüntetések minden évben a pedagógus napi ünnepségen kerülnek átadásra az arra érdemeseknek.

Pedagógusok munkáját ismerte el a tankerület
Nagy László, a Szekszárdi Garay János Gimnázium tanára veszi át elismerését Gerzsei Pétertől és Kull Andreától (Fotó: Makovics Kornél)

Gerzsei Péter köszöntötte a pedagógusokat

A rendezvény Gerzsei Péter tankerületi igazgató köszöntőjével kezdődött, aki egy Márai Sándor idézetet mondott el: „Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás." 

Az igazgató a pedagógussá válásról is beszélt, és arra kérte a tanárokat, hogy ajándékozzák meg a diákokat ismerettel, tudással, szorgalommal, jó példákkal, kedveséggel, szeretettel, dicsérettel és örömteli pillanatokkal.

Öt éve alapították a kiváló pedagógus díjat 

A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa kitüntetést azok a tankerület köznevelési intézményeiben dolgozó pedagógusokat kaphatják, akik több éven át kiemelkedő eredménnyel nevelték, oktatták a tanulókat, és akiknek etikai, emberi magatartása is példaként állítható az ifjúság elé. A kitüntetést tanévenként legfeljebb tízen kaphatják.

A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója kitüntetés a köznevelési intézményekben dolgozó azon nevelést-oktatást közvetlenül segítő és egyéb munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottaknak adományozható, akik több éven át szolgálták a köznevelési intézmény hatékony működését, és akiknek etikai, emberi magatartása is példamutató. A kitüntetést tanévenként legfeljebb hárman kaphatják.

A Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatója idén az alábbi személyeket részesíti kitüntetésben:

Tíz tanár vehette át a kiváló pedagógus címet

Bernád Enikő: 30 éve került a Sárpilisi Általános Iskolába, ahol 2 évig igazgatói, majd 15 évig tagintézményvezetői feladatokat is ellátott. 2016-ban lett a decsi Bíborvég Általános Iskola tantestületének tagja. Boda Zoltánné: A Wosinsky Mór Általános Iskola pedagógusként dolgozik közel négy évtizede. Kitűnő pedagógiai munkát végez, tanítványai tisztelik, szeretik, remekül kezeli a kamasz gyermekek sajátos viselkedését. 1996 novemberétől napjainkig az intézmény igazgatóhelyettese. Fotyékné Frast Margit Teréz 1985 óta a Dunaszentgyörgyi Csapó Vilmos Általános Iskola pedagógusa, 2007 és 2017 között igazgatóhelyettese. Munkáját példátlan erővel, kitartással, szorgalommal, pontossággal végzi. Keresztesné Katona Mária: Több mint 30 éve van a pedagógus pályán. 2001-től dolgozik a Dunaföldvári Beszédes József Általános Iskolában, ahol 10 éve lát el vezetői feladatokat, az elmúlt évben nevezték ki igazgatónak.

Kilián Szilvia: 1992 óta tagja a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola tantestületének. A szakmai munka mellett mindig figyel tanítványai mentális egészségére is. Szükség esetén a szülők és szakemberek bevonásával segíti a gyerekek fejlődését. Törekszik arra, hogy élménypedagógiai elemekkel tarkított, élvezetes órákat tartson. Kovács Tibor: Közel négy évtizede tanít a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában. Pedagógiai munkája során tanulók százait ismertette meg a rajzolás élményével, művészettörténeti alkotások szépségével. Diákjai számos rajzpályázaton nyertek díjakat országos szinten is.

Pedagógusok munkáját ismerte el a szekszárdi tankerületi központ
Kilián Szilvia, a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola pedagógusa is díjat érdemelt (Fotó: Makovics Kornél)

Több éven át kiemelkedő eredménnyel neveltek

Kovács-Buzás Márta: A Szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanáraként, alkalmazásának kezdete óta eredményes szakmai munkát végez. Nagy László: 34 éve dolgozik a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban, mint történelem-orosz szakos tanár. Az elmúlt években több tanítványa is kimagasló eredményt ért el a történelem tanulmányi versenyek országos döntőiben. Osztályfőnökként is odafigyel tanítványaira. Rieger Erika: 40 éve dolgozik a gyógypedagógia területén, 23 éve vezetői beosztást tölt be. Több mint egy évtizede a Tolna Vármegyei Pedagógia Szakszolgálat Dombóvári Tagintézményének igazgatójaként tevékenykedik. Wigand Bettina: Gyógypedagógusi pályáját 2007-ben kezdte. Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanárként, pszichopedagógia szakos terapeutaként, a Szekszárdi EGYMI sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő óvodája gyógypedagógusaként nagy odaadással segíti a rábízott súlyosan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral küzdő gyermekek fejlődését.

A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója kitüntetésben részesült

Bordás Brigitta: 2018. március 26-a óta dolgozik a Wosinsky Mór Általános Iskola Széchenyi István Tagiskolájában, mint pedagógiai asszisztens, és tankönyvfelelősi feladatokat is ellát. Keresztes Jánosné: 20 éve a Babits Mihály Általános Iskola alkalmazotti közösségének megbecsült tagja, munkáját mindig önállóan, pontosan, felelőségteljesen és megbízhatóan végezte. Miskolci Csabáné: 1990 óta a Bátaszéki II. Géza Gimnázium iskolatitkára. Az elmúlt 35 évben meghatározó szereplője volt a gimnázium életének.

Miniszteri elismerő oklevél két pedagógusnak

A tankerületi központ felterjesztésére Pintér Sándor miniszter idén Farkas Lászlónénak, az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola igazgatójának és Király Gabriellának, a Tolna Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatójának adományozott miniszteri elismerő oklevelet kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül.

A díjakat, okleveleket egyébként Gerzsei Péter tankerületi igazgató és Kull Andrea, a tankerület gazdasági vezetője adta át.

Diákok adtak fergeteges műsort

A rendezvényt a kiváló műsort adó diákok tették felejthetetlenné, így Palkó Tamás, a Bátaszéki II. Géza Gimnázium diákja, aki az O sole mio dalt énekelte olaszul, a Bartina táncegyüttes négy táncosa, akik csárdást adtak elő, Andócsi Balázs és Tóth Ákos Gábor Vivaldi művet játszottak gitáron, a Szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hegedű kvartettje, a Puff zenekar és sokan mások is szerepeltek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában