Garay napok

2024.06.20. 20:00

Hegymászóval és krimiíróval zárták a tanévet a Garay napokon

A Szekszárdi Garay János Gimnázium diákjai vidám és kötetlen formában búcsúznak az idei tanévtől a június 20-án és 21-én szervezett Garay napokkal. Huszárik Imre igazgató elmondása szerint a Garay napok célja, hogy a diákok szórakoztató és változatos programokkal zárhassák le az iskolai évet, melynek összeállításában jelentős szerepet vállalt a diákönkormányzat.

Farkas Eszter

A rendezvénysorozat első napján az osztályok közötti játékos sport- és ügyességi versenyekkel indult a program. A diákok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a kihívásokba, amelyeket az iskola udvarán és tornatermében rendeztek meg. Az események sorát a Honvédség Toborzó Irodájának bemutatója követte, amely betekintést nyújtott a katonai élet rejtelmeibe és a honvédelem fontosságába.

Hegymászóval és krimiíróval zárták a tanévet a Garay napokon
A színjátszók bemutatták az arany minősítést szerzett Elég! című darabot (Fotó: Mártonfai Dénes)

A csütörtöki nap különösen izgalmasnak ígérkezett, hiszen számos előadó érkezett a gimnáziumba. Az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó a Monte Everest megmászásáról szólt, amely inspiráló történetekkel és lenyűgöző képekkel hozta közelebb a diákokhoz a világ legmagasabb hegycsúcsának meghódítását. Ezenkívül kreatív íróműhely is várta az írás iránt érdeklődő tanulókat, és Patkó Ágnes krimiíró különböző technikákat mutatott meg a tanulóknak, akik ezáltal fejleszthetik írói készségeiket.

A Garay János Gimnázium színjátszó csoportja is színpadra lépett, és előadta az aranyminősítést szerzett „Elég!" című darabot, amelyet nagy taps kísért. A diákok emellett a Társasjátékok házában is kikapcsolódhattak, ahol különféle társasjátékokkal játszhattak. Vári Dorottya mesterséges intelligenciáról szóló előadása is sokakat vonzott, a gyerekek megismerkedhettek a technológia legújabb vívmányaival és azok társadalmi hatásaival. Ezen kívül az érdeklődők számára lehetőség nyílt meglátogatni a Tudásközpontot, ahol bemutatók várták őket.

Péntekre szabadtéri programokat szerveznek

A pénteki nap két nagy szabadtéri programmal zárul: az egyik egy közös strandolás a helyi fürdőben, ahol a diákok szabadon élvezhetik a nyári napot és a vízi játékokat. A másik egy biciklitúra, amely során a természet szerelmesei kerékpárral fedezhetik fel Szekszárd környékének szépségeit.

A Garay napok eseményei vidám és emlékezetes pillanatokkal gazdagítják a diákok életét, és méltó lezárását jelentik a tanévnek. Huszárik Imre igazgató elmondása szerint a rendezvények nemcsak szórakozást, hanem közösségépítést és tanulási lehetőségeket is kínálnak, amelyeket a diákok nagy örömmel fogadnak. Az iskola jövőre is hasonlóan színes és változatos programokkal készül a Garay napokra.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában