Tévé-ajánló

2024.06.25. 17:45

Tovább pusztít a darabjaira pattanó üveg

M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.

Bencze Péter

A címszerepet Samuel L. Jackson alakítja

Fotó: Shutterstock

A képregények filmes adaptációi a 2000-es évek óta élveznek töretlen népszerűséget. Ezt a hullámot lovagolta meg Shyamalan ezen alkotása is. És nem is akárhogy... A nagyközönség már jó ideje nem úgy néz a képregényfilmekre, mint amelyek infantilis felnőtteknek készültek, hanem együtt él vele, ha úgy tetszik, kvázi szakértőjévé vált a témának.

Az Üveg tele van igen nagy és izgalmas ötlettel: olyanokkal is, amelyeknek köszönhetően a filmet sokan zseniális munkának tartják. Ehhez az kellett, hogy a rendező rendkívül fókuszáltan álljon hozzá alapötletéhez, és ne próbáljon mindenképp a közönség kedvére tenni, hanem mint Shyamalan igazán jól sikerült munkái, ő is a maga útját járja. A mesterművek ugyanis nem szánt szándékkal tervezve, hanem véletlenül születnek. 

Annak, aki szereti a misztikummal, kalanddal, és a képregények semmi máshoz nem fogható világával teleszőtt thrillereket, az Üveg kötelező darab.

Üveg, amerikai thriller, misztikus film, dráma, horror, KEDD, Filmcafe, 20:00
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában