Teol.hu videó

2024.06.13. 18:00

Vendégművészek a városházi galériában (videó és galéria)

Néhány éve született az ötlet az akkori jegyző és a Bárka Művészeti Szalon képzőművészeti vezetője, Biszák László fejében, hogy legyen havonta, kéthavonta cserélendő képekből álló kiállítás Szekszárdon, a Polgármesteri Hivatal emeletén.

Szepesi László

Biszák László festőművész és kurátor újabb kiállítást mutat be a szekszárdi önkormányzat folyosó galériájában

Fotó: Mártonfai Dénes

Létrejött a városháza építtetőjéről, Martin Antal bíróról elnevezett folyosógaléria. Azóta több tíz alkalommal cserélődtek a képek, a napokban éppen Rell Kata különleges textilképei kerültek le a falakról, s megnyílt egy, a korábbiaktól eltérő tárlat. Eddig ugyanis, kevés kivétellel, a Bárka csapat szekszárdi, Tolna vármegyei tagjainak alkotásai voltak a falakon, általában egy-egy festő képei, a mostani kiállításon pedig három vendég osztozott a helyeken, s ők jelenleg nem Tolna megyeiek. 

Tizenegy kép került Szekszárdra Fejérből, a kétszer tizenegy pedig Baranyából. Mind a hárman alkotótáborokban ismerkedtek meg, dolgoztak együtt a tolnaiakkal, s most elhozták képeiket. 
Sturcz Tímea székesfehérvári, képeit mediterrán jellegű, meleg színek jellemzik. Szereti a mozgalmas képeket, ábrázol embereket, autókat, villamost.   
Bonyhádon született, Nagymányokon élt sokáig, Szekszárdon a Bezerédj Technikum diákja volt Wusching Ibolya, aki most Pécsett él. Ő a régebbi évek op-árt művészetet formálta újra, érzéseket, érzelmeket is láttató képein. Dr. Reining Kádár Krisztina is tolnai kötődésű, ő is Pécsen él. Realista látásmód uralja minden apró részletében kidolgozott festményeit.

Ezeken a kiállításon általában nem köttetik üzlet, nem találnak új gazdára a képek. Itt az a cél, hogy az alkotó megmutassa magát, művészetét, gondolatait, hogy miként látja ő a világot. Számukra olyan ez a tárlat, mint színészeknek a taps. Így kerülnek itt ők rivaldafénybe, megmutatva, mit alkotnak, festegetnek otthon, kis szobában, konyhában, mert kevesen vannak, akiknek a műterem megadatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában