TV-ajánló

2024.06.17. 17:56

Voltak jelek, mielőtt összeomlott az emberi civilizáció

Clive Owen Nagy-Britanniában született színész a főszereplője Az ember gyermeke című filmnek. Az angol színész már járt Magyarországon, valamint ebben az alkotásban is nagyszerűt alakít.

Brunner Mónika

Clive Owen, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

Az ember gyermeke című 2006-os angol-amerikai film története 2027-ben játszódik, amikorra már az emberiséget a teljes meddőség, a háború, a globális depresszió és az emberi civilizációk teljes összeomlása fenyegeti. A cselekmény Nagy Britanniára összpontosít, amely azon kevés megmaradt nemzetek egyike, amelyek működő kormánnyal rendelkezik, de rendőrállamá váltak. 

Az országban a bevándorlókat letartóztatják és bebörtönzik, vagy kivégzik. Ebben a szörnyű világban Theo Faron kormányhivatalnokot (Clive Owen) megkeresi exfelesége (Julianne Moore), egy terroristacsoport vezetője. 

A fiuk halála után váltak el egymástól. 

Arra kéri volt férjét, hogy szerezzen tranzit papírokat egy fiatal, bevándorló nőnek, akit Kee-nek hívnak. Theo megszerzi a dokumentumokat egy kormányminisztertől, aki ráadásul az unokatestvére, ezután pedig kísérőtársa lesz Kee-nek a veszélyes úton. 

Azt is megtudja, hogy miért kell a fiatal nőnek menekülnie. 

Az ember gyermeke, angol-amerikai sci-fi, Film+, 21 óra (hétfő, június 17.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában