paks

2018.06.17. 07:00

Az igényes előadásokon megtelik a színházterem

Az előző évadhoz képest hatszázzal nőtt a látogatók száma a Csengey Dénes Kulturális Központ által szervezett színházi előadásokon. A visszajelzések szerint a bemutatott darabok elnyerték a közönség tetszését. Sok ismert társulat, rengeteg neves színész és előadóművész fordul meg Pakson.

Vida Tünde

Nőtt az érdeklődés a Csengey Dénes Kulturális Központ által szervezett színházi előadások iránt. A most záruló 2017/18-as színházi évadban közel nyolc hónap alatt 5766 színházkedvelő tekintette meg a négy felnőtt bérlet 16 előadását. A visszajelzések alapján tehát a bemutatott darabok elnyerték a közönség tetszését. Ezt a számok is igazolják, hiszen az előző évadhoz képest hatszázzal nőtt a látogatók száma.

A már hagyományos és közkedvelt Móricz-, és Latinovits-bérlet mellett a Honthy Hanna nevével fémjelzett bérletet a zenés darabok kedvelőinek örömére állították össze, míg Erkel-bérlet a tánc és komolyzene iránt érdeklődőket várta. A vígjátéktól a színműveken, az operetten, a drámán át a musicalig mindenki találhatott kedvére való darabot, mégpedig hagyományosat és formabontót egyaránt.

Ügyelt arra is a kulturális központ kollektívája, hogy minden korosztály igényes kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget találjon, a sokféleképpen rétegzett közönség tetszését elnyerjék a bemutatott darabok.

Ebben az évadban a nemzetközileg elismert fuvolaművész Horgas Eszter mellett a Veszprémi Petőfi Színház, a szintén veszprémi Pannon Várszínház, a kaposvári Csíky Gergely Színház, a Pécsi Balett, valamint több fővárosi társulat, így a Játékszín, az Orlai Produkció, a Pesti Művész Színház, a Turay Ida és a József Attila Színház, valamint a Karinthy Színház művészei vendégeskedtek Pakson.

Olyan neves színészek és előadók fordultak meg a Csengey színpadán, mint Kern András, Rékasi Károly, Pikali Gerda, Novák Péter, Hirtling István, Pokorny Lia, Őze Áron, Kútvölgyi Erzsébet, Détár Enikő, Szikszai Rémusz, Xantus Barbara, Ötvös András, Szabó-Kimmel Tamás, Miller Zoltán, Szacsvay László, Marton Róbert és Oberfrank Pál.

A 2018/19-es évad szervezése az előző idény tapasztalatainak összegzése után kezdődik meg.

Mindenki találhatott kedvére valót, hagyományosat és formabontót egyaránt

Felújítás, bővítés

A város önkormányzata tervezi a színházterem felújítását, illetve egy 80-100 fős kamaramozi kialakítását. A tervekről Kovács Sándor alpolgármester azt mondta, ez a projekt is összecseng a városvezetés azon szándékával, hogy minél több komfortérzetet növelő beruházás valósuljon meg Pakson. A színházteremben nemcsak a székek cseréje lesz feladat, hanem a széksorok közötti távolság emelése is. Így ugyan 30-40 ülőhellyel kevesebb lesz, viszont nagyobb kényelem. A belső átalakítás és funkcióbővítés mellett őszig megtörténik a központ tetejének szigetelése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában