lemezbemutató

2017.11.18. 19:00

Bese Dóra szavaival festett Vászon és húr

Vida Tünde

Vászon és húr címmel jelent meg a Pirkadat zenekar első nagylemeze. A Bese Dóra és Kováts Gergely által 2011-ben alapított zenekar eleinte akusztikus formációként működött. A repertoár elektromos hangszerekkel bővült, és ezzel együtt gazdagodott az együttes zenei palettája is. További újdonság, hogy három új tag csatlakozott Dórához és Gergőhöz idén, így jött létre a jelenlegi felállás a sokszínűséget jelző Pirkadat név alatt. A szöveg és a dalok váza a zenekar énekese, Bese Dóra alkotómunkájának eredménye, a hangszerelést Kováts Gergely végzi. Bár dalaikban sokféle stílus felfedezhető, így például pop-, rock-, blues-, count­rymuzsika, mégis sikerült sajátos zenei hangulatot kialakítaniuk. 

A zenekar alapítói az életben is egy párt alkotnak. Gergő azt mondta, nagyon szerencsésnek tartják magukat, mert amellett, hogy az élet sok más területén „klappolnak”, egy ilyen csodálatos közös hobbijuk is van. – Habár több ez, mint hobbi Ez alkotófolyamat, aminek, remélem, soha nem lesz vége – nyilatkozta a lemezbemutató koncerten. Elárulta, hogy már a második lemez anyag is kész, kiadását 2018-ra tervezik, addig azonban szeretnék kiélvezni a mostani album adta örömöket. A szövegeket Dóra írja, illetve, ahogyan fogalmazni szokott: szavaival fest, így kapta az album a Vászon és húr címet. Megtisztelő volt, hogy a Pirkadat adhatta a jubileumi 25. Gastroblues Fesztivál nyitókoncertjét idén. A lemezbemutató koncertet a Csengey-központ előterében tartották, amely megtelt erre az alkalomra érdeklődőkkel. Az együttes muzsikáját a Mayer Pince borait kóstolgatva élvezhette a közönség.

Címkék#Paks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában