Béres József és Richter Gedeon

2017.11.18. 18:34

Diákok vetélkedtek a tudomány napján

A Solymár Imre Városi Könyvtár vetélkedő szervezésével ünnepelte meg a Magyar Tudomány Napját Bonyhádon.

A Solymár Imre Városi Könyvtár november 14-én vetélkedő szervezésével ünnepelte meg a Magyar Tudomány Napját Bonyhádon – tájékoztatta lapunkat Matisz Nóra az intézmény képviseletében. A megmérettetés témája a „Magyarok a tudomány szolgálatában”, ezen belül Béres József és Richter Gedeon munkássága volt. 

A szervezők középiskolás diákok jelentkezését várták, két fős csapatok formájában. A versenyzők a bonyhádi Arany János Gimnáziumból és a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnáziumból érkeztek. Csiki Éva könyvtáros bonyolította le a vetélkedőt, amelyen végül a következő eredmények születtek: első helyen Kiefaber Vivien és Striz Dorina (Arany János Gimnázium, Bonyhád), másodikon Ács Gábor, és Kókány Kinga (Béri-Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Tamási), harmadikon pedig Nagy Mercédesz, valamint Rákóczi Bettina (Arany János Gimnázium, Bonyhád) végzett.

A helyezettek könyvjutalomban és oklevélben részesültek, a résztvevők felkészülését pedig emléklappal és édességgel jutalmazta a városi könyvtár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában