moziajánló

2018.02.22. 18:30

Ezt játsszák Tolna megye mozijai!

Nem tudod eldönteni, mivel töltsd a délutánjaid? Talán tudunk segíteni! Összeszedtük, hogy mit játszanak a héten a megye mozijai, hátha találsz valamit, ami neked is tetszik.

TEOL

Több helyen is játsszák

Február 23-25. 16:00 (Bölcske), február 25. 15:00 (Dunaföldvár)

Ősember – Kicsi az ős, de hős! /Early Man/

magyarul beszélő, angol-francia családi animációs film, 90 perc, 2018, 6+

Szereplők

Lord Nooth hangja – Tom Hiddleston

Dug hangja – Eddie Redmayne

Goona hangja – Maisie Williams

Chief Bobnar hangja – Timothy Spall

Treebor hangja – Richard Ayoade

A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Az Öreg és törzse beletörődnek a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni...


Február 23-25. 18:00 (Bölcske), február 23-25. 19:30, 26-28. 14:00 (Szekszárd)

Fekete Párduc /Black Panther/ – 21:00

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 134 perc, 2018, 12+

Szereplők

T'Challa / Fekete Párduc – Chadwick Boseman

Erik Killmonger – Michael B. Jordan

Nakia – Lupita Nyong'o

A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T'Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.

Ám mikor egy nagy hatalmú ősi ellenség ismét feltűnik a színen, T'Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll. Árulások és veszélyek közepette az ifjú uralkodónak maga mellé kell állítania szövetségeseit és felszínre kell engednie a Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit és biztonságban tudhassa népét.


Február 23. 19:00, 24. 21:00 (Dunaföldvár), február 23-28. 17:00 (Szekszárd):

A Pentagon titkai /The Post/

magyarul beszélő, amerikai krimi, 115 perc, 2017, 12+

Szereplők

Kay Graham – Meryl Streep /Ráczkevei Anna/

Ben Bradlee - Tom Hanks /Kőszegi Ákos/

Lally Graham – Alison Brie /Csuha Borbála/

1971 júniusában hatalmas botrány rázza meg az Amerikai Egyesült Államokat: a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Miután a kormány leállíttatja az anyagok közzétételét és bíróság elé idézi a napilapot, az iratokat kiszivárogtató katonai elemző, Daniel Ellsberg (Zach Woods) a The Washington Posthoz fordul.

A női laptulajdonosként még kuriózumnak számító, és az elismertségéért küzdő Katherine Graham (Meryl Streep) úgy dönt, hogy vállalja a kockázatot, és kiáll a sajtószabadság mellett. A bátor asszony és az elhivatott főszerkesztő, Ben Bradlee (Tom Hanks) egészen a Legfelsőbb Bíróságig elmennek, hogy a háború értelmetlenségét leleplező „Pentagon-iratok” nyilvánosságra kerülhessenek...


Február 23. 21:00, 25. 17:00 (Dunaföldvár), február 23-25. 20:30 (Bölcske):

A szabadság ötven árnyalata /Fifty Shades Freed/

magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 105 perc, 2018, 18+

Szereplők

Christian Grey – Jamie Dornan /Szatory Dávid/

Anastasia Steele – Dakota Johnson /Földes Eszter/

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A szabadság ötven árnyalata moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott.

Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütált a filmvásznon. A rendező A sötét ötven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forgatókönyvet Niall Leonard írta James regénye alapján.


Február 24. 19:00 (Dunaföldvár), február 26-28. 19:30 (Szekszárd):

Valami Amerika 3

magyar vígjáték, 2018, 12+

Szereplők

Várnai Tamás – Pindroch Csaba

Várnai Ákos – Szabó Győző

Várnai András - Hujber Ferenc

Eszter – Ónodi Eszter

Timi - Oroszlán Szonja

Alex - Szervét Tibor

Bala - Csuja Imre

Mónika – Faragó András

Viktor – Thuróczy Szabolcs

A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából?

Dunaföldvár

Február 24.:

Tad, az utolsó felfedező /Tadeo Jones 2: El secreto del Rey Midas/ -

magyarul beszélő, spanyol animációs kalandfilm, 85 perc, 2017, 6+

Szereplők

Tad hangja – Óscar Barberán

Sara Lavrof hangja – Michelle Jenner

Tiffany hangja – Adriana Ugarte

Momia hangja – Luis Posada

Jack Rackham hangja – Miguel Ángel Jenner

Tad Las Vegasba utazik, hogy megtekintse Sara Lavroff régésznő bemutatóját a legújabb felfedezéséről, és ez nem más, mint a papirusz, mely igazolja, hogy létezik a nyaklánc, amely a legendás Midász királyé volt, akinek az érintésétől minden arannyá változott.

Ám Tad és Sara boldog találkozóját beárnyékolja az a tény, hogy egy gonosz gazdag ember elrabolja a régésznőt, hogy megszerezze a talizmánt, és így végtelen gazdagságra tegyen szert. Tad világkörüli útra indul, hogy a papagája (Belzoni), és a kutyája (Jeff), no meg csavaros esze segítségével megmentse Sarát, és eközben megismerkedik új barátokkal? és új gonosztevőkkel is!


Jumanji – Vár a dzsungel /Jumanji: Welcome to the Jungle/ – 17:00

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 119 perc, 2017, 12+

Szereplők

Spencer – Dwayne Johnson (Alex Wolff)

Martha - Karen Gillan (Morgan Turner)

Fridge – Kevin Hart (Ser'Darius William Blain)

Bethany – Jack Black (Madison Iseman)

Alex – Nick Jonas

Van Pelt – Bobby Cannavale

Nigel - Rhys Darby

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket – de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge „elveszti teste felső ötven centijét”, cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan).

Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.


Február 25.:

Kicsinyítés /Downsizing/ – 19:30

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 135 perc, 2017, 12 +

Szereplők

Paul Safranek – Matt Damon (Stohl András)

Audrey Safranek – Kristen Wiig (Németh Borbála)

Dusan Mirkovic – Christoph Waltz (Csankó Zoltán)

Dr. Jorgen Asbjornsen – Rolf Lassgard (Kőszegi Ákos)

Anne-Helene Asbjornsen – Ingjerd Egeberg (Kiss Mari)

Konrad – Udo Kier (Ujréti László)

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre? A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek. Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safranek átlagembert és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes omahai életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Ez a döntésük életre szóló kalandokat indít be...


Szekszárd

Február 23-25.:

Hihetetlen történet az óriás körtéről /The Incredible Story of the Giant Pear/ – 15:00

magyarul beszélő, dán animációs film, 80 perc, 2017, 6+

Szereplők

Sebastian – Alfred Bjerre Larsen

Mithco – Liva Elvira Magnussen

Mitcho és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Mitcho és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában