Színház

2017.11.19. 20:00

Gregor Bernadett szerelme nem ér véget a színpad elsötétedésével

Gregor Bernadett színésznő és Szarvas Attila színész. Anna és Henry. Férj, és feleség, úgy a színpadon, mint a magánéletben. Meggyőződésük, hogy működik a közös munka és a magánélet keveredése konfliktus nélkül, talán ez a színdarab sikere is.

Melcher Alexa

Gregor Bernadett és párja Szarvas Attila Bonyhádra látogatott a hétvégén. Egy romantikus vígjátékot adtak elő, amit a közel telt házas nézőtéren vastapssal jutalmaztak. A Titkok a hálószobából című darab pikantériája, hogy a való életben is férj és feleség a két színész. A színdarab bemutatója előtt elárultak pár titkot az életükről, Tolna megyéről, a színházról és persze a hálószobájukról.

– Jártak már Tolna megyében?

Gregor Bernadett: – Hirtelen nem is jut eszembe voltunk-e már valaha erre felé. De biztosan, annyira ismerős itt minden. Sőt, tudom is. Köllő Babettel jöttünk, és még mondta is, hogy jön az egész családja – emlékezett vissza a bonyhádi látogatásra Bernadett, akivel a közös ismerős által hamar megtaláltuk a közös hangot. A színésznő hozzá tette, hogy Babett megy a dzsungelbe, számára viszont ez az a feladat, amit semmi pénzért nem vállalna, inkább marad a színháznál.

– A Titkok egy hálószobából című darab érdekessége, hogy Önök a való életben is egy párt alkotnak. A mondás szerint nem szabad a magánéletet és a munkát keverni. Milyen érzés együtt játszani? Okozott konfliktust a közös munka?

G. B.: – Az az igazság, hogy mi előbb voltunk kollégák a színpadon, mint egy pár. Előbb volt a munkakapcsolat. A színpadon két színész vagyunk, akik csinálják a dolgukat. Teljes mértékben el lehet különíteni. Talán a színészeknek ez az egyik képességük, hogy nem jelent gondot együtt szerepelni a nagyközönség előtt. Persze ad egy pluszt hozzá, hogy házaspár játszik házaspárt.

– Hogyan jött az ötlet, hogy a magánéletüket vigyék színpadra? 

Szarvas Attila: – Azt tudni kell, hogy Berni már játszotta ezt mással. A darabot ő rakta össze újra, méghozzá nálunk a nappaliban, tehát nem igényel nagy teret, nagy szervezést. Nekem ő segített. Annyi az újdonság, hogy beleraktuk a saját ötleteinket is. Nagyon szeretem játszani, jó szituációk vannak. Az előző kérdésre visszatérve pedig, közöttünk sem alakult ki konfliktus, minden zökkenőmentesen ment a próbák, és az előadások alatt is. Ritka az ilyen, de szerencsére nálunk működik.

– Említette a saját ötleteket. Ez azt jelenti, hogy az Önök közös életének darabjai elevenednek meg a színpadon?

G.B.: – A saját ötlet leginkább azt jelenti, hogy modernizáltuk a darabot, modern ötletekkel váltottuk ki azokat az elemeket, ami a 21. században már nem jellemző egy házasságra. A korábbi verzió kortalan volt, a díszlet és a kosztümök is. Még magázódtunk is. Kikértem a színművészeti egyetemről az eredeti fordítást és azt játsszuk most.

Sz.A.: – Komoly íve van a színdarabnak, amit az emberek úgy tudnak átérezni, ha úgy adjuk elő, mintha velük történne. Ugyan ezeken a dolgokon megy keresztül az, aki házasságban él. Ugyanazok a konfliktushelyzetek, annyi különbséggel, hogy nem válnak. Talán ez a sikere a darabnak, hogy bárki áttudja élni a jeleneteket, ezért volt szükség modernizálásra. Szeretik is nagyon, legalábbis azt érezzük.

– Kiknek szánják a darabot? Annak aki házasságban él, vagy aki még nem?

G.B.: – Aki benne van az magára ismer, velünk együtt tud sírni és nevetni a szituációkon. Aki még nincs benne a házasságban, akár egy húszas éveiben járó fiatal, az talán a szüleit véli felfedezni.

– Melyik a kedvenc jelenetük?

SZ.A.: – Azok a jelenetek, melyekben van humorforrás. Például, amikor a vizeletmintát konyaknak nézzük, és persze tesztelem is, hogy biztos konyak, vagy amikor jön a baba, persze a férfi jobban szenved, mint a nő.

– Mindjárt itt az év vége. A jövő évre vannak már színházzal kapcsolatos tervek?

G.B.: – A fő bázis a színház. Az utazó társulatokkal pedig járjuk az országot, úgyhogy szinte bárhol össze lehet majd velünk futni a jövő évben is. Tolna megyében is lesz több előadásunk.

– Újabb közös munkát is terveznek? 

SZ.A.: – Herczeg Ferenc Bizánc című darabjában fogunk közösen dolgozni, amit februárban mutatunk majd be, addig pedig a most futó darabokat játsszuk.

– Amennyiben kívánhatnának egyet, milyen szerepet szeretnétek eljátszani? 

SZ.A.: – Most megfogtál ezzel a kérdéssel. Nekem nincs ilyen vágyam. Ma már örülök, ha a pályán vagyok, és játszhatok. Ami megtalál, abból próbálom a legtöbbet kihozni.

G.B.: – Az egyetemen volt Shakespeare vizsgám. Ott Kleopátrát kellett előadnom, amit imádtam. Szívesen játszanám színpadon is, de egy rendezőhöz se jutott el, hogy én ezt szeretném. Az egy olyan szerep, amibe a női lét ezer színét meglehet mutatni.

A bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési központ célja, hogy minél színesebb és színvonalasabb előadások kerüljenek színpadra. Továbbá az is, hogy minél több fiatalt vonzzanak be az előadásokra. Ez volt a céljuk a romantikus vígjátékkal is.

Titkok a hálószobából

„Történik valahol a nagyvilágban, egy kisvárosban, ugyanabban a hálószobában. Egy házaspár életének huszonöt éve az esküvőtől egészen öregkorukig. Egy szenvedélyes kapcsolat, amely két ember egymás iránti mély szeretetén és tiszteletén alapul. Szerelem, féltékenység, megcsalás, veszekedés, megbocsátás, kibékülés...- humorral fűszerezve. Mindannyiunk számára ismerős helyzetek az életből.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában