kiállítás

2018.01.16. 18:10

Izlandi kalandozások fotókon

Steinbach Zsolt, fotó: Mártonfai Dénes

Soha ennyien nem voltak még Tolnán MAG-Ház kiállításon, mint Czakó Balázs, tolnai fotós Izlandi kalandok című tárlatának megnyitóján: a közönségnek csak a fele fért el a kiállítótérben. Igaz, látnivaló bőven volt. A program az alkotó élménybeszámolójával indult, amelyen a 2016-ban tett izlandi fotóstúrájából adott ízelítőt. A kiállítás is az ott készült képeket mutatja be. A tárlatot megnyitó Vida Tünde újságíró Czakó Balázst vakmerő fotósnak nevezte: mert viharfotósként olyankor is dolgozik, amikor más elbújik; mert biztos egzisztenciát adott fel a fotózásért; mert vállalja, hogy a fotózás nemcsak művészet, hanem kenyérkereset is.

A fotókon túl is volt miben gyönyörködni: három modell a Balázs képeivel díszített, Juhász Szilvia készítette ruhákban pompázott. A tárlatnyitón fellépő paksi Csillag Show táncos lányai is ilyen ruhákban léptek fel. (Ezeket hamarosan New Yorkban és Birminghamben is bemutatják.) A megnyitóra támogató jegyet vásárlók közt egy Czakó-képet sorsoltak ki, a bevételt az alkotó a tolnai ifjúsági fúvósoknak ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában