Weöres Sándor emlékverseny

2018.01.22. 17:30

Kiemelkedően teljesítettek az ifjú versmondók

Mauthner Ilona, fotó: Makovics Kornél

Idén 29. alkalommal rendezték meg a várdombi kultúrházban a versmondó versenyt Weöres Sándor halálának emlékére, egyben tisztelegve a magyar kultúra napja előtt. Három korcsoportban zajlott a megmérettetés, melyre 7 település (Alsónána, Bonyhád, Dunaföldvár, Mórágy, Nagydorog, Szekszárd és Várdomb) 14 iskolájából 69 diák jelentkezett.

Boros Tiborné pedagógus, a verseny egyik szervezője elmondta, a diákok előadását a fővárosból érkező színművészek (Szabados Zsuzsanna, Turi Bálint) és a Szekszárdi Tankerületi Központ tanügyi-igazgatási referense, Nagy Brigitta alkotta zsűri értékelte. Mint elmondták, összességében a diákok kiemelkedően teljesítettek. Az egyes korcsoportban aranyminősítést kapott Horváth Boglárka és Tornai József András, akik mindketten a szekszárdi Garay János Általános Iskola diákjai, ők tovább is jutottak a Versünnep gálára. Aranyminősítést kapott még Jámbor Lotti (Szekszárd, Babits ált. isk.), Sűrű János (Dunaföldvár, Beszédes J. ált. isk.) és Berta Léna Gréta (Szekszárd, Szent József katolikus ált. isk.). A csoportból még ezüst minősítést kapott kilenc diák, bronz minősítés pedig tíz. 

A kettes korcsoportból aranyminősítést kapott Dicső Botond (Szekszárd, Babits ált. isk.), Varga Panna és Görcsös Ákos Attila (Szekszárd, Baka ált. isk.), Bagyom Zsófia (Mórágy, ált. isk.) és Nagy Eszter (Szekszárd, Szent József kat. isk.). A csoportból még hatan ezüst, kilencen bronz minősítést értek el.

A harmadik korcsoportból aranyminősítést vehetett át és szintén továbbjutott a Versünnep gálára Tóth Flóra (Szekszárd, Garay János Gimnázium). Aranyat kapott mellette Föglein Zita Kató és Sándor Zsigmond (mindkettő Szekszárd, Garay ált. isk.), valamint egy ezüst és kilenc bronz fokozatot adtak még át.

Címkék#Várdomb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában